Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зам.-шефът на ГЕРБ лично внася разрешително за Догансарай без екооценка

Помните ли Ахмед Емин, който се самоуби или бе самоубит на 17.10.2008 г. в Боянските сараи на Доган, чието барбекю Бойко Борисов бутна като кмет? Соколът го нарече „мъжка секретарка”, а неговата „женска секретарка”  Хайрие Сюлейман Хаджийска става 85% собственик на фирмата Хермес Солар – инвеститор в морските сараи на Доган.
Тя купува на 19 март 2013 г. имота от руската фирма Стрейтлайн, на която през 1999 г. 8-те декара с бараки са продадени като гребна база на Нефтохим и неговия спортен клуб Нефтохимик с приватизирането на комбината от Иван Костов.

Синята връзка не спира дотук, съветник от Демократична България на Христо Иванов, който направи десант на плажа до Сарая гласува с ГЕРБ и пътят до базата да стане частен на Сокола съвсем неотдавна – на 27.04.2020 г. в общинския съвет на Бургас. Патриотите от НФСБ също гласуваха ЗА.
Лично кметът Димитър Николов, който е един от двамата заместник – председатели на ГЕРБ, се заема да пробута превръщането на нос Чукалята в лятна резиденция на лидера на ДПСНа 15 юли 2013 г. внася Подробен устройствен план и разрешително за застрояване (ПУП-ПРЗ), като изрично се постарава той да мине без ОВОС – екологична оценка на бъдещия обект.
Което не ще да му е било и много трудно при мнозинството на ГЕРБ в Общинския съвет.

Процесът трае рекордно кратко време. 7 ДНИ! Всеки, който се е занимавал със строителни книжа е наясно – това направо звучи невъзможно, особено за провинциална общинска администрация.
Сигурно помага, че архитектът на бъдещия Сарай, който по документи е гребна база, е тогавашният министър на инвестиционното проектиране в кабинета Орешарски – Калин Тихолов.
Женската секретарка на мъжката секретарка продава дяловете си във фирмата инвеститор на Снежана Карова, която взема 90% от Хермерс Солар, а другите 10% отиват при Георгий Саропян, комуто 5% прехвърля руският гражданин Василий Рибаулин.
Междувременно, кабинетът Борисов 2, който е дошъл на власт, по странни и неведоми пътища не възразява държавното пристанище на носа да стане частно на тази фирма. А пристанище значи граница и митница – държава в държавата, пък нашата се води НАТО-вска.
Кабинетът Борисов 3 присъединява към порта и вълнолома с площ 5,8 дка.

Така пристанището вече е много по-голямо от нужното за яхтата на Доган Хермес – находчиво наречена на бога на търговците и на крадците, когото ние водим по името Меркурий, а неговата ретроградност, каквато имаме и в момента – чак до понеделник, така плаши премиера.
Нека не забравяме и друг прекрасен факт – когато ГЕРБ идваше на власт през 2009г., Борисов се беше заканил, че ще бутне всичко на Доган. Ала през 2010 г. при първия му кабинет специално назначената проверка послужи, за да закрепи законността на обектите на Сокола – от Бояна през морето до Дръндар.
В този смисъл, защо ли Строителният надзор в управляваното от ГЕРБ Министерство на регионалното развитие, както и Община Бургас, която също има контролни функции, така и не виждат, че вместо разрешената 2-етажна, имат 5-етажна сграда, 3-етажна в част от постройката, с площ, която е много по-голяма от разрешената – поне 300 кв.м.?
Защо ли?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!