Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бъдещият премиер: отстрелян с sms-ите на Бобоков

Цялата операция по накисването на президентския секретар Пламен Узунов чрез разменените от него съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков има една цел, която остава скрита от публиката.
Някой някъде е пуснал слух, че президентският съветник щял да става служебен премиер и хоп - неприятности”, написа многозначително бившият шеф на българското контраразузнаване Юлий Георгиев.
Каква е логиката? Защо това е най-обсъжданата тема по върховете на властта?
При първото си служебно правителство президентът Радев допусна голяма грешка като назначи Узунов само за вътрешен министър, а не направо за министър – председател, а предпочете да се вслуша в съветите на Соломон Паси да направи премиер проф. Огнян Герджиков. Чиято първа работа беше да звънне на Бойко Борисов и да се договори с него да НЕ осъществи обещаната ревизия на управлението му.
Опасенията на властта са, че при втори шанс на държавния глава да състави технически кабинет, много възможно е Радев да поправи грешката си. Тези страхове от ревизия от служебно правителство са публично огласявани от представители на сегашното и на парламентарното мнозинство.

Последните записи с гласа на премиера в разговор с „Валентин Василиевич” – явно Златев, както и с неизвестно лице, на което е възложено „в медиите Радев да бъде представян като смешен”, може би са допълнително доказателство за това.

Много обсъждана е и темата за евентуален политически проект на кръга около президента. Той, разбира се, изпусна златния шанс да го лансира преди европейските избори миналата година, да спечели солиден процент на най-лесния вот и с предсрочни избори, които бяха неминуеми при такова положение, да се опита да обърне ГЕРБ. Смята се, че Пламен Узунов е много възможно да е бил радетел за подобен проект. Независимо дали ще бъде наречен партия, движение, платформа. И да е виждан като един нов вариант на организатора на партийно строителство Цветанов, ако такъв план се осъществява в следващите предизборни месеци. Защото дори да няма предсрочен вот през есента, 8 месеца ни делят от редовния. Който се насрочва от президента.
И сега връщаме часовника към март 2019 г., 2 месеца преди европейските избори.
Точно тогава избухна друг скандал около името на Узунов. Миналата пролет то беше замесено в много шум за сключването на договор за 290 високопроходими автомобила за МВР на стойност 20 милиона лева
. Тогавашният заместник – министър и сегашен депутат от ГЕРБ Красимир Ципов, който се прехвърли в партията от позицията на сътрудник на Янаки Стоилов от БСП, претендираше, че тя е сключена от Узунов като министър (той управлява МВР от 27.01.2017 до 04.05.2017 г.). И действително решението е взето от служебния кабинет.
Обаче поръчката е сключена като договор на 22.02.2018 г. при сегашния министър Младен Маринов със заместник тогава Красимир Ципов. Започната е, т.е. предизвестен е победителят, от предишния министър в Борисов 2 – сегашния ни посланик в Израел Румяна Бъчварова. Ясно е, че една обществена поръчка в такъв размер няма как да се обяви, да се даде срок за подготовка и да се отсеят кандидати, от които част да бъдат допуснати до финал на търга за 3 месеца.
Само ще напомним, че за въпросните джипове се заговори покрай инспекциите през 2016 г. с евролидери на Борисов по южната ни граница, тъй като имаше проблеми с бежанската криза. А най-вече със срутванията и несметните пари, отишли за историческата „ограда”, която трябваше да ни пази от тях, а те я прескачаха безпроблемно поради некачественото поставяне за 250 000 000 лв.
Явно истината е по средата, тъй като и двете страни замлъкнаха по темата поръчка на джипове.
Героите обаче са същите и се явяват на разпити в прокуратурата тези дни уж по друга тема – есемесите, които са си писали със сериозния български бизнесмен – собственик на 12 завода по света и у нас Пламен Бобоков и Бойко Борисов.
Съобщенията бяха представяни за търговия с влияние на Узунов до момента, когато самият предприемач не извади в бТВ есемеси до премиера със знаменателното начало:
„Добро утро, бос”!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!