Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Божков осъди държавата заради "Еврофутбол"

Автор: Юлиана Бончева, в. "Сега"

Бизнесменът Васил Божков, който пребивава в Дубай, се похвали тази сутрин, че е осъдил Държавната комисия по хазарта заради отнетия лиценз на "Еврофутбол". "Хунтата съсипа българска компания на четвърт век, а хиляди служители и партньори на EUROFOOTBALL останаха без работа и доходи. Отговорността за това носи основно Владислав Иванов Горанов и пряко подчинените му ДКХ и НАП", написа Божков на страницата си във Фейсбук. Той коментира, че "с решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на "Еврофутбол" е напълно незаконосъобразен акт, и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж".

"Еврофутбол" обжалва отнемането на лиценза пред Административен съд – София град. Сега става ясно, че на 1 юли съдът се е произнесъл и отменя решението на ДКХ от 25 март 2020 г., с което се отнема лицензът на компанията за три месеца. Успоредно с това дело фирмата на Божков води и друг съдебен спор -  за начислените такси и лихви за близо 329 млн. лева.

Причината за обрата с лиценза са гафове, допуснати от комисията в процедурата. Тъй като "Еврофутбол" оспорва акта за дължими такси и лихви, ДКХ не е имала право да отнеме разрешителното на компанията заради неплатени задължения - вземанията не са окончателно установени с влязъл в сила административен акт,  смята съдът. Освен това се оказва, че хазартната комисия сама е предложила на "Еврофутбол" да представи обезпечение за спорните задължения и компанията го е направила, а лицензът й все пак е бил отнет. 

Ето защо съдебният състав е уважил жалбата на компанията на Васил Божков срещу отнемането на лиценза и отменя решението на ДКХ. Комисията може да пристъпи към повторно отнемане на лиценза, ако спечели другия съдебен казус - за дължимите държавни  такси и лихви, които "Еврофутбол" оспорва, гласи решението. То обаче не е окончателно и може да бъде оспорено в 14-дневен срок. Засега не е ясно как ще реагира Комисията по хазарта.  

Източник: "Сега"

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!