Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът предложи “временно отстраняване” на Гешев, заради кюлчетата за “момчето с каскета”

Любопитно Архиви | Informiran.net

Новите разкрития по “Осемте джуджета” предполагат сериозно разследване на главния прокурор и временното му отстраняване от длъжност.

Това коментира току що президентът Румен Радев пред журналисти.

По-рано през деня Анти-корупционният фонд пусна 2-ри епизод от разследването “Осемте джуджета”. Представени са чудовищните практики на организирана престъпна група в прокуратурата, вкл. изнудване на човек със заплаха, че няма пуснат хемодиализа на сина му.

Но най-интересен е моментът, в който става въпрос за конфискувано злато, което трябвало половината да иде за ОПГ-то, а другата половина – да се върне на човека. Но прокурорите прибрали всичко.

Когато той ги попитал, какво става, му казали, че трябва да има “за дебелото момче” (Пеевски), и за “момчето с каскета” (Гешев).

Радев коментира следното:

“Тези “кюлчета за Гешев” са много сериозно обвинение. В момента главният прокурор е някакъв вид “заподозрян”. Може и да не се докаже, но има достатъчно признаци да се направи разследване. Но г-н Гешев не може да стои на пост, от който сам трябва да разследва себе си.

Поради тази причина, ще поставя пред Висшия съдебен съвет, въпроса за “временно отстраняване от длъжност” на главния прокурор, и провеждане на независимо разследване. Ще поканя и европейски прокурори и следователи”.

По принцип, до скоро подобна идея беше неосъществима. Но с образуването на Европейската прокуратура, там вече има експертен и прокурорски състав, който може да извърши независимо разследване.

4udoslav

Източник: https://4udoslav.writeas.com/tezi-kiulcheta-za-geshev-predpolagat-seriozno-razsledvane

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!