Следвайте "Буднаера" в Телеграм

12 400 души в Израел пипнаха К19 след първата инжекция с Pfizer, 69 пациенти - след втората

Повече от 12 400 души в Израел са положителни за коронавирус след ваксинация с ваксината на Pfizer / BioNTech, включително 69, които са получили втората си доза, съобщи Министерството на здравеопазването на страната, предаде RT.

Около 189 000 души са били тествани за Covid-19, след като са били ваксинирани, като 6,6% са дали положителен резултат, според данни на министерството. Очевидно по-голямата част от тях са заразени малко след получаване на първата инжекция от ваксината, която се приема на два пъти - период, в който все още не се очаква инокулацията да е започнала.

Въпреки това, 1410 души са дали положителни резултати две седмици след първата им инжекция, като към този момент частичният имунитет вече би трябвало да е влязъл в сила.

Освен това 69 пациенти са се заразили с новия коронавирус, въпреки че вече са били приложени и двете дози от ваксината, съобщи министерството. Израел започна да прилага вторите дози преди почти две седмици, като премиерът Бенямин Нетаняху беше първият, който завърши курса.

Pfizer каза, че скокът на имунитета настъпва между 15 и 21 ден след първата доза, когато ефективността на ваксината му се увеличава от 52 на 89 процента. Според по-

ранни опити, защитата, предлагана от ваксината, достига нивото от 95 процента седмица след прилагането на втората доза, каза фармацевтичният гигант.

Що се отнася до ваксините, резултатите от клиничните изпитвания могат да се различават от начина, по който се извършва имунизацията на практика, където се прилага на много по-голям брой хора.

© Reuters / Ammar Awad 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: 12 400 души в Израел пипнаха К19 след първата инжекция с Pfizer, 69 пациенти - след втората | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!