Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Гечев: Отново ни отлагат за еврозоната! България на този етап е нежелана в Еврозоната

Според предварителна информация на депутата от ПГ на „БСП за България“ България на този етап е нежелана в Еврозоната.

Не е завършена сделката за придобиване на акции на ПИБ от държавата. Това каза за предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ проф. Румен Гечев, заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и депутат от парламентарната група „БСП за България“. 

По думите ми причините са две.

„Едната е, че правителството се е уплашило от съпротивата и наистина могат да нагазят някои членове на Наказателния кодекс. 

И второ – най-вероятно има поредица от въпроси от страна на Европейската комисия за държавна намеса и неправомерна държавна помощ.

Вероятно има и трета причина, която мога да прогнозирам. Това е, че аргументът на правителството, че ние ще влизаме в чакалнята на Еврозоната, става все по-слабичък“, обясни той.

Проф. Румен Гечев припомни, че това е третото отлагане на влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Хубаво е цялото правителство довечера да се изнесе и да отиде в чакалнята на Централна гара, добави той. Според предварителна информация на депутата от ПГ на „БСП за България“ България на този етап е нежелана в Еврозоната.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!