Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Василев: Тая простотия нарекли ”рехабилитация”. Е, не е ли готино?

.
колаж на снимки в социалните мрежи

Един идиот, племенник на друг идиот, разследван за тръжни злоупотреби и изборни престъпления, решават да ”усвоят” едни 10 млн евро средства, като качат един багер на Рилските езера и изградят ”път”, за да не ходели наглите туристи по различни пътеки, а само по ето ТОВА на снимката. И цялата тази простотия нарекли ”рехабилитация”. Е, не е ли готино!?

Това написа във Facebook Васил Василев.

Така се развива поредният скандал в графа “еко” в страната. Всичко започна през уикенда, когато в социалните мрежи се появиха фрапиращи снимки на багер, качен на Рилските езера. Машината беше забелязана в района на езерото Бъбрека, а институциите обясниха - става дума за рехабилитация. Целта била туристите да не тъпчат тревата.

Последва незабавна реакция от страна на гражданите, въпреки уверението на директора на Национален парк “Рила” Красимир Андонов, който обясни пред медиите, че няма да се строи и няма нищо нередно.

"Ама екологична оценка? Ама обществено обсъждане?"

Такива въпроси задават гражданите в социалните мрежи по повод багера и необичайното му място. 

Проектът е за спасяване на езерата от ерозия, която е обхванала почвата заради засиления туристически поток. Бил е предложен за обществено обсъждане още миналата година. Финансирането му не е никак малко. Според информация на в. “Сега” става дума за договор на стойност 2 535 644 лв. без ДДС. Фирмата-изпълнител е “Юнайтед пропърти груп”.


.
Източник: Facebook 

Фирмата печели проекта в началото на 2019 г. Собственик на дружеството е Христо Янков, показа справка в Търговския регистър на ФрогНюз вчера. 

Резултатът от дейностите е този на снимката.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!