Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хроника за човека от групировките, оглавил държавата: Борисов ли е тефлонов или почитателите му са наивни?

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Спомня ли си читателят статия в американско политическо списание, която описваше Борисов като гангстер? А миналото на Борисов, свързано със СИК? А грами на американското посолство, в които пак е описан като човек от организираната престъпност? Излиянията му пред камерите, записи, записи, оттук и оттам…

И сега някои се чудят на снимки с пистолет, пачки и злато – ама не можело…

Царят през 2001 г. направи бодигарда си главен секретар на МВР, препоръчан му и от ген. Бриго Аспарухов за този пост. На другия ден след назначението Борисов отиде на откриване на паметника на Тодор Живков в Правец – който смята за свой учител, наричал го е „колос в българската история“ . Има го на снимки там, наднича зад гърба на Първанов.

Оттук-оттам започнаха да припомнят, че бодигардът Борисов е бил момче от СИК. Медиите не обърнаха внимание. След време Иван Славков подигравателно каза в едно интервю: „Абе той пазеше колите отпред, не го пускаха вътре” – това за събиранията на босовете на СИК.

Убиха на улицата човек, който е имал бизнес с нелегално производство на цигари, а се оказва, че е бил и съдружник с главния секретар на МВР в някаква фирма. Никой не притесни Борисов. Появиха се снимки, стари репортажи от рождения ден на СИК, на които го има сниман с Пашата и Маргина. После излязоха документи, че през 90-те е бил шеф на фирма, уличена в нелегално производство на цигари (виж тук). Тормозят човека с компромати…

Нищо такова не искаха да пускат за него медиите, дори и да го питат. Вестниците пишеха всеки ден за „новия Левски“. Батман. Крали Марко. Репортажи, снимки. Той сам проплака пред медиите, че не искат да го направят генерал. Направиха го. Започнаха да го пишат в заглавия Генерала. В почти всеки брой на „Труд“ или „24 часа“ го имаше по три пъти на снимка и по 5-6 пъти в заглавия – „Генерала…”, „Бойко…”, Борисов…”, „Главния секретар…”. Да не изреждаме имена на журналистки, които пишеха за него през ден.

Стана кмет с овации. Пълен медиен комфорт, никакви критични въпроси. Какво ставаше в общината, никой не смееше да оспорва. Влизането в ЕС му дойде дюшеш, потекоха милиони от еврофондовете към града. Нещо се чу, че близка до него фирма доставяла цимент за метрото – никакъв интерес, тормозят човека. Събираха бали с боклук край София, а завод за боклука строиха повече от 10 години, защото се чудеха как повече да откраднат от парите на ЕС отпуснати за целта. От Брюксел два пъти му връщаха проектите, в ЕК се приготвиха да започнат наказателна процедура заради боклука.

Борисов пред вестниците през 2004 и 2008 г., като главен секретар на МВР и като кмет.

Избухна скандал, че продават общински имоти с подписа на Борисов, който бил фалшифициран. Прокуратурата тръгна да разследва над 100 такива сделки и нищо, тишина.

Излезе статия в американско политическо списание „Конгрешънъл куотърли”, в която го описваха като човек от организираната престъпност, станал полицейски шеф, по чието време има множество неразкрити убийства (виж тук). Същия ден скочиха да го защитават президентът Първанов, Румен Петков от БСП, политици от всякакви цветове, услужливо потърсени от медиите. Вечерта Слави Трифонов му даде да води шоуто, Борисов седна в неговия стол, на първия ред сълзичка пусна другарката му Цветелина. Свириха му „Батальонът се строява”. Слави после го разбра що за стока е, ама вече беше дал своя принос в укрепването на образа на Генерала-Батман-новия Левски.

Стана премиер и още в началото обяви, че ще се подслушват всички и всичко (виж тук). И сам падна в капана. Излезе записът с Мишо Бирата, още записи с шефа на митницата (виж тук). Монтаж било, фалшификат било. После си призна, че бил той на записа, ама липсвала една псувня за Първанов. И не било редно да казва така на шефа на митницата. И пак нищо.

Подсъдим в Шумен от групировката СИК даде показания в съда, че Борисов е участвал в трафик на метамфетамини, и за него са обсъждали босове от СИК колко пари да платят, за да стане главен секретар на МВР (вуж тук). Не последва някакъв медиен интерес.

Тенисистката Сесил Каратанчева разкри, че когато била на 14 и на 15 години получавала есемеси от главния секретар на МВР Борисов, канил я на гости в хотелската му стая по време на турнира „Ролан Гарос“ в Париж (виж тук). Обслужващите „Блиц“ и др. се нахвърлиха върху Каратанчева. Ама как може такъв компромат, човекът не е такъв.

През 2012 г. съдът в Страсбург осъди България за убийството на човек, окупирпал се в малка вила до Харманли и обстрелван с гранатомети по заповед на главния секретар на МВР Бойко Борисов (виж тук). Името на Борисов, тогава вече премиер, е посочено в съдебното решение. Отново не беше голяма новина за медиите.

Излезе записът от Банкя, пълен с поводи да се разследват престъпления. Пълен със същите цинизми като неотдавнашния запис. Разговор, в който зам.-градски прокурор казва на Борисов за главния прокурор Цацаров – „Ти си го избра”. Обсъждат дела, разследвания, в които очевидно Борисов се намесва, кадрува (виж тук). Разследваха кой е направил записа, но не и какво съдържа. И пак нищо.

Езикът на Борисов за едни е просташки, други му се радват. Но как да се обясни, че приемат цинизма: „Резерва го изядоха българските пенсионери. Това е истината”. Каза го през април 2013 г., на откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Пловдив. Показаха го по телевизиите. Радваха му се.

Сега властта подгони организирано хазартния бос Васил Божков, той от чужбина обясни как е бил рекетиран и платил „такса помагане” на Борисов, Горанов. Призна тежко престъпления – говори за 60 млн. лева дадени на управляващите, за 5 години, за да му оставят благоприятни таксите за хазарта. Ама не било вярно, той има 18 обвинения, не го слушайте.

Излезе още един запис. В същия тон, същия цинизъм, познатият език (виж тук). До болка познатият глас и начин на изразяване, показван вече 15 години по всички телевизии всяка вечер в новините. Ама бил фалшификат. Борисов не пиел, а говори пиян човек. Било монтаж, събрано оттук оттам… В разговора има данни за престъпления. И пак няма нищо…

После излязоха снимки с пачки, злато, пистолет в спалнята (виж тук). Показаха ги медии в Турция, Гърция, Великобритания, Нидерландия. У нас големите медии мълчат. Защо?

Борисов е тефлонов? Или симпатизантите му са наивни?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://e-vestnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!