Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Протест пред Министерски съвет, искат оставката на Борисов и правителството – Тома Биков: Радев и екипът му трябва да са КРИСТАЛНО ЧИСТИ КАТО НАС В ГЕРБ, ако иска да се бори с корупцията

protest-pred-ministerski-savet-iskat-ostavkata-na-pravitelstvoto-1

Протест с искане за оставката на правителството беше организиран пред Министерския съвет от Движение „Заедно“ . Според недоволните граждани страната ни е най-корумпираната в Европейския съюз, предаде БНР.

Корупцията по високите етажи на властта е очевидна за всички, заявиха от движение „Заедно“.

Те настояват за промяна на сегашната система на управление и европейски доходи и за българските граждани, обещаха да сложат край на криминалния преход у нас.

В писмо до Иван Гешев протестиращите настояват главният прокурор да започне разследване на всички сигнали за злоупотреби от страна на управляващите като в него са приложили и данни за нарушения, с които движение „Заедно“ разполага.

В протеста се включиха и от „Нов пенсионерски съюз“. От там обявиха, че един милион пенсионери получават пенсии в размер на 363 лева месечно и изчислиха, че с тези средства  разполагаемият им доход на ден е 12 лева и нарекоха това геноцид.

Пред МС беше открит и паметник на корупцията.

БНР, Факти БГ

Тома Биков: Радев и екипът му трябва да са КРИСТАЛНО ЧИСТИ КАТО НАС В ГЕРБ, ако иска да се бори с корупцията

Ако искат да се борят с корупцията, Радев и неговият екип трябва да са кристално чисти. Тази теза защити депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред NOVA.

Повод за коментара му са поредните нападки от страна на държавния глава Румен Радев към правителството и прокуратурата, след последните разкрития на държаното обвинение срещу един от секретарите на Радев – Пламен Узунов.

По думите му предизборната кампания започнала твърде рано, при това с компромати, които не съдържат политически аргументи.

„Не знам до края на изборите какви нива на такъв тип дебат, който не е политически, ще бъдат достигнати“, каза той.

Биков е убеден, че това, което се случва, е лошо за всички.

„Най-вече за хората, защото няма да имат информиран избор. Вероятно е добро за тези, които искат да има мътилка, в която да реализират техните планове”, смята Биков.

Според него критиките на Радев могат да се разчетат така: „Аз никога не бъркам, всички са маскари“. Това по думите на Биков било елементарно позициониране от страна на държавния глава.

Според него, за разлика от записите с гласа на Борисов, където всичко било много хипотетично, то с казуса на Пламен Узунов не било така и имало конкретни факти. По думите му съдът е този , който ще реши дали Узунов е извършил престъпление, а Радев трябвало да реши дали подобно поведение подхождало на неговия екип.

Биков поясни, че записът с гласа на премиера очевидно бил незаконен, не е правен със СРС и има основателни съмнения, че има монтажи. При казуса с Пламен Узунов и показните СМС-и между него и бизнесмена Пламен Бобоков обаче нямало изваждане от контекста. Имало и още няколко факта – даване на съдебно решение още преди съдът да се е произнесъл, а братът Узунов е получавал по 5000 лева всеки месец от Бобокови.

„Ако помощта създава втора мрежа, то това води много често до корупция“, каза Биков по отношение на съдействието, което Узунов е оказвал на Бобоков. Биков поясни, че ако наистина президента Румен Радев иска да се бори с корупцията, то трябва да каже кои са кои са тези корупционни схеми, които постоянно визира и дори да подаде сигнал за тях. Обратното означавало: „Аз мразя само корупцията, в която не участват мои хора“.

Така постъпвали в ГЕРБ, които били последователни в битката си с корупцията.

Иначе депутатът поясни, че БСП няма интерес от предсрочни избори, тъй като левицата е разкъсвана от вътрешни борби за надмощие. Относно ГЕРБ той смята, че партията има много силни позиции и ако сама не се свали от власт, няма кой да го направи.

Биков изрази силна критика към колегите си, които не спазват правилата за носене на маски в НС и смята за напълно нормално те да бъдат глобявани. Като грешка на управлението депутатът посочва факта, че са допуснали да се стигне до воден режим в Перник.

Нова тв

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://onovini.eu/

http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!