Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш офицер от НСО: Борисов нарушава закона. Ако не знае кой го е снимал, да закриваме държавата

.
Светлин Стоев

Ако министър председателят не знае кой го е снимал, трябва да гасим лампата и да закриваме държавата. Най-вероятно снимките са направени от някой недоволен от развитието на събитията в тази спалня. Парите явно са внесени, но охраната не ги е внесла. Премиерът може да разпореди на НСО кого да проверява и кого не. В охраната му има външни лица, бивши служители на ”Ипон”.

Това каза Светлин Стоев, бивш офицер от НСО, в предаването „Студио Хъ“ по телевизия 7/8.

Пропускателния режим на сградата на ул. „Секвоя“ е установен още при първия мандат на премиера Бойко Борисов, през 2009 г. За неговия близък кръг от хора, около 10 човека, се знае, че те не се записват, не се проверяват и не им се взимат мобилните устройства. Борисов със сигурност знае кой го е снимал.

Стоев потвърди слуховете, че в ескорта на премиера ежедневно има по един човек, който не е служител на НСО. "Те са двама души, които са бивши служители на неговата фирма „Ипон“. Те са назначени в Жандармерията или МВР. В колите няма право да се вози друг човек освен ако не е протокол или преводач. С това се нарушават законите. Тези момчета посрещат и изпращат гостите от т.н. „тесен кръг“ от хора на премиера.", допълни той.

По думите му там има камери, но въпросът е дали се трият записите от тези камери, защото може да се види кой влиза и излиза  на определени дати.

На въпрос за честите пътувания с джипа на Борисов експертът коментира, че е допустимо  когато има инспекция на някоя магистрала може да има министър за няколко часа, но шофьорът категорично не може да бъде министър председателят. Това е в пълен разрез с всички охранителни мерки и грубо погазване на закона, бе категоричен той.

По думите му много хора от НСО напускат заради атмосферата в службата.

За исканите промени в закона за МВР Стоев  коментира, че целта е да се уязви президента, но това не е единственият проблем.

"На пръв поглед личната охрана е много лесна – костюми и прожектори, но това не е така. Необходими са много комплексни неща, за да се работи над средното ниво. Добър охранител и шофьор се става само когато мисълта на тези хора изпреварва действията им. Специалистите от Жандармерията и Отряда за противодействие на тероризма са обучавани по друг начин, те са по-офанзивни, те трябва да атакуват, докато в НСО работата е дефанзивна, те защитават.", обясни Стоев.

"Момчетата от НСО знаят как да се държат с журналистите, имат по-висок праг на търпимост, докато в  жандармерията не е така, не са запознати и с протокола. Ще им трябват минимум 4 години да бъдат обучени.", допълни експертът по охрана.

По думите му акцията в ГДБОП и оставките след арестите в отдел „Наркотици“  е за да не се проверява случая „Осемте джуджета“ защото това не е нещо, което е станало ясно днес. Във всяка една структура, в която има отдел „Наркотици“ най-вероятно има такива хора и това се знае.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!