Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще ни затворят, за да усвоят 6 милиарда евро от Европа – Борисов: Ако не затворим държавата, всички ще умрем

Image may contain: 1 person, sitting and suit

Схемата коронавирус върви с пълна сила. Антония Първанова алармира, че всичко се прави заради 6 милиарда евро от Брюксел. Ще ни наложат отново домашен арест за да откраднат 6 милиарда евро.

Кабинета Борисов 3 само краде.

Не вярвайте на тази далавера.

Коронаманипулацията е схема за много пари! /istinskitenovini.bg

Борисов : Ако не затворим държавата, всички ще умрем

Борисов: Ако не затворим държавата, всички ще умрем. Българина не е дисциплиниран. Това е истината, щом не сме ще стоите в къщи!
Това е коментирал Борисов от министерски съвет. /istinskitenovini.bg

Антония Първанова: Офанзивата с тестването е заради усвояването на 6 млрд. евро:

Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 милиарда евро. По 510 000 лв. на ден се харчат, за да се докара бройката на случаите с К-19, защото ако не се покаже проблем, няма да има безвъзмездни пари от ЕК. Ама това, че на един човек се правят по 3 теста и когато се обявят 3000 това не означава брой хора, а брой теста, кой ще му обърне внимание. Представете си само, какъв резултат се обявява, ако човек има 1 положителен и 2 отрицателни теста, както стана с учителките от Перник или случая с Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на 16 човека.

Антония Първанова е завършила медицина и е специализирала обществено здравеопазване и здравна политика. Бе два мандата депутат от НДСВ, бивш зам.-шеф на здравната комисия, бивш евродепутат. Днес има консултантска компания. Коментарът ѝ във Фейсбук е провокиран от следното изявление на министър Кирил Ананиев: "До края на септември България ще предложи план за реформа в здравеопазването. Европа иска всяка държава да разработи план за преструктуриране и реформиране в здравния сектор, обясни в предаването Седмицата на Дарик радио здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че ако защитим своя проект за реформа, ще получим от Европа над 6 млрд. евро безвъзмездна финансова помощ. По думите на министъра болниците не са натоварени, а в момента едва 35 процента от леглата, предвидени за лечение на болни с коронавирус, са заети. По думите на Ананиев коронавирусът ще ни научи на много неща и анализите по темата, на базата, на които ще се изготви план за преструктуриране на здравеопазването, вече се правят." 

Вече 20 години реформи в здравеопазването и всички до една ориентирани към преразпределянето на пари, които не водят нито до по-добър достъп до медицински услуги, нито до повишаване на качеството им. Сега залогът е огромен - 6 милиарда евро, ако трябва и 14 милиона заразени ще ни изкарат, но парите ще ги вземат. Очаквам цената на единната информационна система на НЗОК, ОПЛ, ДКЦ, болници и аптеки, която чакаме от 20 години, да набъбне от 2 милиона лева през 2001 на 20 милиона през 2021, макар тя в действителност да струва 200 000 лева. 

Колкото до реформите - не се заблуждавайте, те ще са за създаване на правилните механизми, чрез които печалбите в здравеопазването да се насочват към правилните хора, т.е. към точно определени частни болници и здравноосигурителни дружества. Общопрактикуващите лекари ще получат една малка порцийка, за да не пречат, а специалистите от доболничната помощ ще бъдат разформировани. Последните бяха подложени на тест по време на пандемията, за да се установи, че може и без тях. 

Ролята и парите на НЗОК, като единствен регулатор и играч на здравноосигурителния пазар, ще бъде разделена между отделни фондове и частни дружества, които от своя страна ще са привидно различни като собственост от известни частни болници, а в действителност ще са собственост на едни и същи лица. Те ще формират един затворен кръг за източване на обществения редурс на здравеопазването с цел генериране на възможно най-големи печалби с най-малко разходи, без непременно да имат отношение към подобряване на здравния статус на населението. Здравето ще струва много пари, а за медици и пациенти ще остане една студена Банкенска вода. 

Ето заради това ще има и пандемия, и втори пик на първата вълна, и първи пик на втората вълна, и изобщо 9 бала вълни ще има докато всичката тиня от дъното се вдигне, защото в мътната вода се ловят големите риби.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!