Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Българското гробище. За скандали като нашите летят оставки и се лее кръв, а тук - тишина

.
До тук се докарахме...

Бизнесменът Илия Златанов, създател на най-голямата фирма за производство на асансьори, имал юридически проблеми. Свързали го с Петьо Петров, известен още като Петьо Еврото, бивш шеф на Столичното следствие, замесван многократно в скандали, за да му помогне.

Петров и съпругата му са заели със задачата, от което Златанов олекнал с милиони и десетки килограми злато. Когато почнал да се дърпа и да си иска парите, го заплашили, че ще гние в затвора или ще го ликвидират, ще ликвидират и сина му. Всичко това в детайли разказва Златанов пред Антикорупционния фонд, в сряда вечер и в предаването на Люба Кулезич по Евроком.  

От потресаващия разказ разбираме:

Зам.-главният прокурор и шеф на Следствието Борислав Сарафов е част от кръга, в който се подвизава Петьо Еврото и често посещава „офиса“ в ресторант „Осемте джуджета“. Там се сключват и реализират задкулисни сделки, рекет, шантаж и изнудване на попаднали в мрежата на паяка жертви. Сарафов е онзи висш магистрат, синът на когото бе осветен по „Апартаментгейт“ за закупени тузарски и скъпи имоти в елитен квартал, а проверка показа, че всичко е ОК.

Доскорошният шеф на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров също посещавал Еврото в „Осемте джуджета“. Същият неотдавна сам поиска да бъде освободен от високия пост и бе скрит от погледа на медиите. Защо ли? Дали вече в мафията не са имали информация, че разследването на Николай Стайков от Антикорупционни фонд ще стигне и до него?

Излезе и името на вътрешния министър Младен Маринов – брат му бил личен шофьор на Петьо Еврото. Боже! За Маринов от години се говори, че бил шофьор на висаджийския бос Мето Илиенски, сега пък брат му вози Еврото… Няма такава държава! Наистина. И този наглец Маринов продължава преспокойно да управлява около 60 000 служители, които да ни пазят от кого? От брат му и на брат му чорбаджията? Защо премиерът се прави на разсеян и не е изхвърлил още Маринов?!

Появи се и името на дарител №1 тази пролет – Делян Пеевски – къде без него. Той пък харесал фирмата за асансьори на Златанов и си я пожелал, защото знаел, че от Брюксел към София ще тръгнат едни 4 милиарда за подмяна на асансьорите в страната. Колко иновативно…

Но да караме нататък. Когато по едно време Златанов взел да се инати и да си иска парите и златото, Еврото му казал: Ние с Черепа се оправихме, вие ще изчезнете като песъчинки в пустинята. „Ще изчезнете“ ще бъдете ликвидирани ли означава? Преди години един от новите кръстници в българския преход – вече мъртъв – използваше изразът, когато някой му пречи: Време е да отиде на разходка. И Луканов отиде… В „Ирландецът“ пък мафията прикрива мокрите поръчки зад фрази като: „Той замина за Австралия“ или „Да ремонтираме къщата“.

Гешев не дава брифинг след чудовищните разкрития, за които бизнесменът твърди, че има доказателства. Не казва нищо за Франтишек и Сарафов, които са от най-близкия му служебен кръг. Мълчи и за брата на вътрешния министър, който би могъл да е връзката между Маринов и мафията. Да не би в тяхното семейство да е традиция да се слугува на подобни кръгове? Срещу какво? Борисов и Гешев вече трябваше да са предприели административни мерки, а прокуратурата да е започнала разследване.

Дайте доказателства, ще ревне медийният свинарник на Пеевски. В разказа на Златанов изобилства от такива. Те могат бързо и точно да бъдат проверени и съпоставени по дати и събития. Разбираме още, че бизнесменът е подавал сигнали, звънял на 112, но вместо помощ и съдействие бил арестуван и заплашван. Срещу извършителите - нищо, освен пълна подкрепа от цели институции. Такова чудо не е било в най-бруталните мафиотски времена в САЩ и Италия.

Тк в най-добрият случай Гешев или неговата Сийка ще заявят, че Златанов е поредният избягал от България, който говори, за да се защитава. Няма да чуем и дума за потресаващите разкрития за висши прокурори, схеми за изнудване с активната помощ на високопоставени представители на държавата. В режима на Пол Пот или Мугабе живеем?

Какво може да се очаква? Оптимистичният вариант е да изгори някой "бушон". Реалният - да отричат до последно. Ако обаче "бушонът" е Петьо Еврото има риск да пропее и да издаде четата. Говори се, че той е разкешвачът и посредникът-кадровик на тумора #Кой, изпълнявайки заповедите от х-л „Берлин“. Петров се хвалел също, че контролира главния прокурор Иван Гешев, защото бил техническият отговорник за акциите по неговото избиране. Освен това претендирал, че има запазено място в сърцето на Пеевски, докато Гешев е само един „инструмент“.

Политиците мълчат. ВСС мълчи. Мълчат Гешев и Борисов. Продължават да хвърлят камъни в президентската градина, което е анти ПР упражнение. Т.нар. „големи медии“ и те мълчат за скандала/ите. Все едно сме на гробище. И кого погребваме? Себе си и държавата.  Превърнаха ни в гробари на собствените си мечти, свобода и живот.

Фейсбук се превърна в нещо като територия са самозадоволяване и оргазми на изплискали мнението си хора. Не всички, но много. Други се правят на слепи и глухи, защото така е по-безопасно. Защо? Този въпрос виси над наведените ни глави от векове.

Не е нужно всеки да е герой. Но себеуважение трябва да има.

Иначе е живот в гробище. Българското гробище.

Д-р Димитър Попкутуев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!