Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Източник от ГЕРБ : Пикът на Covid-19 отвлича вниманието от златото, милионите и скандалните записи! Целта е кражба на €6 млрд. от ЕС

Ако маската е под носа, това е все едно да си поставим презерватив на тестисите. Никаква работа не върши. Не знам защо го правят хората.

Това каза пред БНТ д-р Мирослав Ненков, бивш министър на здравеопазването.

---

Братя, всички българи, които могат да крадат, крадат и то винаги, всичко, отвсякъде!
Само тези, които по някакви причини не могат да крадат, не крадат, щото не могат, ама и те много искат да крадат.
Такива сме си. Някой нещо?

Акад Петър Иванов

„Отвратен съм! Завишените случаи на заразени с Covid-19 идват като спасителен пояс за нашата давеща се партия. Вирусът е само димка за отвличане на вниманието от скандалните снимки , кюлчетата злато и милионите в евробанкноти, които целият свят видя в спалнята на Бойко Борисов”.

Скандалното признание пред Narod.bg направи високопоставен източник в ГЕРБ, разочарован от грабителската политика, провеждана от собствената му партия.

По думите му в момента сме свидетели на увеличаване броя на заразените просто защото се правят повече тестове. „Целта е една – да ни държат концентрирани в заплахата от Covid-19, да се тресем от страх, за да забравим снимки и записи, докато няколко човека около Бойко Борисов крадат парите от ЕС. Става дума за 6 милиарда евро, които, ако няма зараза, няма и да се „усвоят”, т.е., откраднат!”, ядоса се координаторът на ГЕРБ пред Narod.bg.

Според него съседна Гърция е добър пример, за да видим каква е разликата в манталитета на управление.

„Гърците намалиха тестовете, оттам и броя на заразените, хотелите са пълни, икономиката се възстановява, дори ние, българите, избираме тяхното море, не нашето. Какво направиха нашите хубостници? Точно обратното – вдигат числото на заразените, хотелите ни са празни, икономиката е на колене, хазната е празна, НАП щави наред, само парите от ЕС остават.

Те са и крайната цел, като ги откраднат, вирусът ще изчезне”, отсече информаторът на Narod.bg.

Като потвърждение на думите му дойде и позицията на бившия депутат от НДСВ д-р Антония Първанова.

Ето какво написа тя на стената си във фейсбук, като приложи и графики за илюстрация:

„Така изглежда съотношението брой тестове/брой позитивни за май и юни. Доц. д-р Конова подреди данните в таблица. Ясно се вижда, че процентът положителни проби се движи между 0,46 и 6,45. Като се прибави и процентът на фалшиво положителните и фалшиво отрицателните проби, което е най-строго пазената тайна от НОЩ, истината става много неудобна.

Това е положението и никакви словесни еквилибристики не могат да го променят.

Може да се направи пълен анализ за март, април, май и юни и всички НОЩ-ни спекулации ще бъдат окончателно разобличени, макар и спорът да е безсмислен.

Всичко е ясно – вирусът е политически.

Пациентските организации започнаха да надигат глас.

Ще трябва да се дават отговори на редица въпроси, свързани с дейността на НОЩ, заповедите на министъра на здравеопазването и решенията на МС. На ход е прокуратурата, или поне такава заявка за справедливост даде главният прокурор.

Цялата офанзива с тестването е за представяне на повишаващ се брой заразени с коронавирус, за да се аргументира усвояването на едни 6 милиарда евро.

По 510 000 лв. на ден се харчат, за да се докара бройката на случаите с К-19, защото ако не се покаже проблем, няма да има безвъзмездни пари от ЕК.

Ама това, че на един човек се правят по 3 теста и когато се обявят 3000, това не означава брой хора, а брой теста, кой ще му обърне внимание. Представете си само какъв резултат се обявява, ако човек има 1 положителен и 2 отрицателни теста, както стана с учителките от Перник или случая с Доспат, където 89 положителни теста се оказаха на 16 човека.

Вече 20 години реформи в здравеопазването и всички до една ориентирани към преразпределянето на пари, които не водят нито до по-добър достъп до медицински услуги, нито до повишаване на качеството им.

Сега залогът е огромен – 6 милиарда евро, ако трябва и 14 милиона заразени ще ни изкарат, но парите ще ги вземат.

Очаквам цената на единната информационна система на НЗОК, ОПЛ, ДКЦ, болници и аптеки, която чакаме от 20 години, да набъбне от 2 милиона лева през 2001 на 20 милиона през 2021, макар тя в действителност да струва 200 000 лева.

Колкото до реформите – не се заблуждавайте, те ще са за създаване на правилните механизми, чрез които печалбите в здравеопазването да се насочват към правилните хора, т.е. към частните болници и здравноосигурителни дружества.

Общопрактикуващите лекари ще получат една малка порцийка, за да не пречат, а специалистите от доболничната помощ ще бъдат разформировани. Последните бяха подложени на тест по време на пандемията, за да се установи, че може и без тях.

Ролята и парите на НЗОК, като единствен регулатор и играч на здравноосигурителния пазар, ще бъде разделена между отделни фондове и частни дружества, които от своя страна ще са привидно различни като собственост от частните болници, а в действителност ще са един затворен кръг за генериране на възможно най-големи печалби с най-малко разходи.

Здравето ще струва много пари, а за медици и пациенти ще остане една студена Банкенска вода.

Ето заради това ще има и пандемия, и втори пик на първата вълна, и първи пик на втората вълна, и изобщо 9 бала вълни ще има докато всичката тиня от дъното се вдигне, защото в мътната вода се ловят големите риби”.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!