Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мистерия! Как 73-ма с коронавирус в Доспат всъщност се оказаха здрави

.
Източник: архив

Коронавирусната инфекция ”напусна” 73-ма положителни в Доспат. Повторните проби на заразените са били отрицателни, предаде 24smolian.com.
„На основание Заповед 333 на Министъра на здравеопазването, в края на миналата седмица бяха изпратени 89 контролни проби за PCR изследване на позитивни на COVID-19 от община Доспат. От тях повторно положителни резултати имат 16, които не се съобщават като новооткрити и оттам идва разликата в броя на тези, които сме съобщили и общия брой на положителните“, посочи шефът на Здравната инспекция д-р Мими Кубатева.

С тази Заповед 333 се променя до момента на издаването й действащата разпоредба за 28-дневна карантина на позитивни лица и 28-дневна домашна изолация на дехоспитализирани лица. От 28 дни тя се променя на 14 дни.


„В тази връзка, в края на седмицата бяха взети проби на положителните, които бяха на домашна изолация. Карантината на такива лица се снема след изтичане на периода и наличие на един отрицателен резултат. В резултат на изтичане на карантината и наличие на отрицателен резултат, 43 лица от община Доспат са със снета карантина“, посочи д-р Кубатева.

През изминалата седмица са изпратени 225 проби за PCR изследване, от които 27 са на медицинския персонал от неврологичното отделение на областната болница, които са отрицателни. Извършени са 316 бързи теста, от които има 8 положителни – един на IgM и седем на IgG антитела.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!