Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бутилката уиски ще се окаже по-голям компромат от пачки, злато и пищов

Горната снимка в средата е от реклама на Chivas Regal Royal Salute 21 YO”. Другите снимки са увеличения от снимките от спалнята на Бойко Борисов, правени през 2017 и 2019 г. На всяка край нощното шкафче присъства бутилка от това уиски и бутилка вода до него.

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Иван Бакалов

На всички снимки от спалнята на Борисов, за които се твърди, че са аранжирани, сложени са му пачки в чекмеджето, присъства и още един елемент, на който не обръщат внимание.

На всяка снимка от август, септември и декември 2017 г., също и януари и февруари 2019 г. (датите и часа на снимките са установени точно – виж тук) на пода до шкафчето присъства бутилка уиски. Не се набива на очи, защото е в плюшена торбичка. Разпозната се конкретна марка скъпо уиски „Chivas Regal Royal Salute 21 YO” – 21-годишно „Чивас Ригал“ – което се продава с тъмносиня плюшена торбичка, с връвчица и златист пискюл накрая. Има и варианти с червена торбичка, но на снимките от спалнята на премиера всички са с тъмносиня. На всяка снимка до нощното шкафче неизменно присъства бутилка от това уиски.

Марката беше любима на Иван Славков, който я направи популярна в България още по соца. Славков е бил акционер в застрахователна компания СИК и хората от тази групировка несъмнено са били повлияни от стила му. Даже като знак за успех са минали на 21-годишно.

Какви изводи могат да се направят от присъствието на един и същи вид уиски до леглото на премиера в продължение на година и половина, а вероятно и повече, извън обхвата на снимките? На шкафчето не се вижда чашка или чаша, следователно Борисов може би надига бутилката да удари една-две глътки вечер, за разширение на кръвоносните съдове. Капачката на тази бутилка не е подходяща да се налива в нея за малка доза шот.

Част от кадъра със спящия Борисов. Вляво до нощното шкафче се вижда бутилката уиски до бутилка с вода, както на всички други снимки. Виж увеличението.

Или премиерът е сериозен пияч и надига бутилката в повече. И това е възможно – до уискито също така неизменно присъства на снимките и бутилка вода.

Няколко защитници на Борисов обявиха, че той не пие алкохол. Самият той казва, че не пие. Но го има на снимки от различни събития с чаша. Доколко пие или само се чука за наздравица, не се знае.

Пишещият тези редове през 2004-2006 работеше в „Новинар“ и на един купон на вестника се появи главният секретар на МВР Борисов, разположиха го на моята маса с още колеги. Борисов водеше със себе си и Иван Саздов, собственикът на тенис клуб в Банкя. Борисов по-късно се правеше, че не го познава. В началото на годината обяви пред репортери в Брюксел, на въпроси за къщата в Барселона: „Иван Саздов беше шеф на комсомола в Банкя. Ако го кажа, ще кажат – а, познава го“.

Увеличение от снимката на спящия Борисов показва, че бутилката уиски присъства там. Има я неизменно на всички снимки от 2017 и 2019 г., заедно с бутилка вода.

А как да не го познава, като той беше в инициативния комитет за издигане на Борисов за кмет и шеф на предизборния му щаб? (Преди гоодини излезе една история как Саздов е посочен от правителството като посредник, упълномощено лице да движи проекта за голяма китайска инвестиция край Равно поле до София. По договор Саздов трябваше да получи над 30 млн. евро. Проектът не се осъществи, засега).

Както и да е. В онази вечер Саздов остави впечатление на тих и културен човек. Главният секретар на МВР беше шумен, запали пура, която натопи два пъти в чашата си с уиски, която му поднесоха – да омекне и вземе аромат. Колко пиеше не съм го следил, но му наляха доста голяма чаша. Изпусна си пистолета на земята, изтропа шумно, тежък, и се чу въпреки музиката. Сложи го на масата, ама изглеждаше нелепо, премести го на стола зад задника си, пак падна.
Колежка криминална репортерка го взе и го насочи към Борисов на шега. Със Саздов се спогледахме и на двамата очите ни се разшириха от учудване. Борисов си прибра пистолета и всичко потъна в шеги.

Може по-нататък Борисов да е спрял да пие. Или през цялото време да се е правил, че пие. Но какво прави неизменно до леглото му тази бутилка?

Близки до Васил Божков Черепа казват, че той подарявал по разни поводи пура и бутилка уиски точно такава марка.

Бутилката от тази марка струва между 240 и 300 лв. в магазин или поръчана по интернет (в чужбина е по-евтино). Познавачите пият малцови уискита, а това е делукс блендед уиски, което е за по-широк кръг пиячи. Много е харесвано от парвенюта, които не разбират, но се правят на разбирачи и гледат да е по-старо и по-скъпо.

Увеличение на една от снимките. В чекмеджето горе се виждат златни кюлчета от 250 г и 1 кг, а под тях неизменната бутилка Chivas Regal Royal Salute 21 YO”. На всички снимки от спалнята на Бойко Борисов, правени през 2017 и 2019 г., край нощното шкафче присъства бутилка от това уиски да бутилка вода.
Златно кюлче 1 кг. (вляво) и златно кюлче 50 унции (1,417 кг). Големината им е колкото смартфон. По снимката може да се прецени, че в чекмеджето има такова. Не точно от същия производител, но определено с това стандартно тегло.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://e-vestnik.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!