Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бивш депутат пред Narod.bg: Кюлчетата злато в шкафчето на Бойко са рушвет от фирма, уредена със „златни” концесии

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Борисов пак излъга – снимките, които водят към затвора, са 100% достоверни

Произходът на невижданата корупция, която лъсна в спалнята на голия Бойко Борисов – милиони в банкноти по 500 евро и килограми кюлчета злато, започна да се разплита. Бивш депутат от партия-сателит на ГЕРБ докладва пред Narod.bg, че плочките скъпоценен метал от най-чистата проба 999,9 е дадена премиера заради „златните” концесии, които е получила при обиди за българската икономика условия.

Става дума за канадската компания „Дънди Прешъс”, която благодарение именно на ГЕРБ прилапа няколко концесии за добив на злато и от години източва милиарди от недрата на България за сметка на концесионна такса от една няколко милиона на година.

Преди време одит на Сметната палата показа колко ощетяваща е сделката с канадците.

За трите години на одита – от 2011 г. до 2013 г., „Дънди Прешъс” е добила край Челопеч 5 153 261 тона руда. Съдържанието на мед в нея възлиза на 66 759 тона, на злато – 18,8 тона, а на сребро – 42,99 тона.

Стойността на извлечената за трите години мед е 531 млн. долара, на златото – 939 млн. долара, а на среброто – 41 млн. долара. Общата сума на добива е над 1,5 млрд. долара, става ясно от доклада на Сметната палата.

От тази сума под формата на концесионно възнаграждение в бюджета са влезли около 23 млн. долара (1,5%) или около 34 млн. лв. за периода 2011 – 2013 г. Община Челопеч е получила 14,7 млн. лв., а община Чавдар – 1,7 млн. лв.

Това е далаверата, заради която канадците се отплащат на башбаканина Бойко със златни кюлчета, за народа остава опустошената земя и беднотията.

Проверка на снимките на кюлчетата от нощното шкафче на премиера показа,  плочките злато носят марка марка Umicore 250 г., германски, с надпис FEINGOLD 999,9 и сериен номер като банкнота. Ако прокуратурата случайно я споходи порив за справедливост, много лесно може да се установи кой, кога и къде е купил ценния метал, за да попадне в спалнята на един от най-корумпираните държавни лидери в света.

Разследване на „Биволй” и „Е-вестник” пък категорично доказа, че няма фотомонтажи или фалшифициране с „Фотошоп“ в анонимно разпространените снимки компромати за премиера Бойко Борисов.

Тоест, снимките са 100% достоверни, макар че изпадналият в паника Бойко Борисов, докато се потеше като Веселин Маринов на концерт, пак се кълнеше, че кадрите са фалшиви.

Точно обратното показа техническа експертиза на фотосите. От „Биволъ” не посочват на кого са възложили експертизата.

Проверени са общо 9 снимки – в 3 от тях няма абсолютно никакви промени, а в останалите 6 се виждат изменения в метаданните – текстове, в които се съдържат времето на заснемане, видът на апарата, с който са направени, и други параметри. Целта е „да се заблуди за времето, по което са правени”, твърдят от „Биволъ”. Те са заснети в периода 2017-2019 г.

Според електронното издание възможно е фотосите да са аранжирани, както твърди Борисов, но това би означавало, че на три пъти през 2017 и 2019 г. в спалнята на премиера в резиденцията са внесяни около 1 млн. евро в пачки, златни кюлчета, евентуално и пистолет с неговата марка, и всичко това трябва да е минавало през охраната. „Такава аранжировка може да се направи само с участие на охраната от НСО – която Борисов е избирал лично, дори и назначавал свои хора там”, обобщават от „Биволъ”.

ИЗМЕНЕНИЯТА

Само на снимката, на която се вижда спящият Борисов, има намеса и с „Фотошоп” – пропорционално е намален размерът на изображението в пиксели с приблизително 50% спрямо оригиналния на IPhone 6S (с какъвто е правена снимката). Няма изрязване на части от кадъра, възможна е лека корекция на яркост и контраст, уточняват от „Биволъ”. Тази снимка е направена на 13 август 2017 г., неделя. Метаданните обаче са променени, така че да се вижда дата на заснемане 4 август 2021 г.

Други две снимки са направени през септември 2017 г. На едната от 25 септември 2017 г., понеделник, се вижда нощното шкафче с отворено чекмедже с пачки банкноти по 500 евро. При нея името на файла е променено спрямо оригиналното от „Айфона”. Втората, която показва в близък план отвореното чекмедже, е направена 9 секунди по-късно. В метаданните датата обаче е коригирана на 22 юли 2024 г. От 12 декември 2017 г. има една снимка, на която вероятно е изменено името на файла.

Четири снимки са направени през януари 2019 г. Първата, на която се вижда стаята в общ план, е от 4 януари 2019 г., петък. Метаданните обаче са изменени, така че да показват дата на заснемане 7 април 2021 г. Втората, направена 18 секунди след предишната, също е изменена, за да показва дата 26 ноември 2021 г. На нея се вижда в едър план разтвореното чекмедже и неговото съдържание – две пачки с банкноти от по 500 евро и кюлчета злато. Третата снимка е направена след още 12 секунди, но е изменена, за да показва дата 9 март 2014 г. Тя показва цялото шкафче, отворено с парите и кюлчетата, а отгоре – пистолет и две дистанционни. В четвъртата, отново показваща съдържанието на чекмеджето, няма никакви изменения.

От 6 февруари 2019 г. има една снимка, която е редактирана така, че да излезе сякаш е правена на 3 май 2013 г. Чаршафите на оправеното легло са сменени. Пистолетът е на същото място, има промяна в тубичките с кремове. На земята отново има бутилка с вода и бутилка уиски „Чивас Ригал”.

МНЕНИЕ НСО

Участието на хора от НСО в изтеклите снимки е невъзможно. Охраната не се движи в пространството, което се приема като лично на премиера. Това заяви бившият началник на службата ген. Димитър Владимиров пред bTV.

Той обясни, че в домовете се канят най-близките хора, а от охраняваното лице зависи дали поканените ще бъдат записани или ще минат инкогнито. „Момчетата са верни и трудно може да се предположи, че някой може да изнесе информация“, коментира той твърденията, че заради служители от НСО изтичат данни.

Той се обяви против държавната охрана за Ахмед Доган и Делян Пеевски от ДПС. „Това не е контингентът на хората, които трябва да се охраняват от НСО. Първо, те нямат право на такава охрана – единият не ходи на работа, другият е почетен председател на ДПС. Могат да си наемат частна фирма“, изтъкна ген. Владимиров.

По отношение на новото звено в МВР, дублиращо НСО, той заяви, че президентът и вицепрезидентът трябва да останат под охраната на службата, а изпълнителната власт – на вътрешното министерство. И разкри, че прокуратурата е успяла да привлече 34 души от НСО за охраната на главния прокурор.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!