Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Владимиров: НСО не трябва да охранява Пеевски и Доган - единият не ходи на работа, а другият е почетен председател

.
Ген. Димитър Владимиров

Има по-голям брой охранители на НСО при премиера, при депутата от ДПС Делян Пеевски и при Ахмед Доган. Нямат право на такава охрана, защото единият не ходи на работа, а другият е почетен председател. Обвиненият в участие в поръчков убийство служител преди това е работил в криминална полиция, но никой не попита от къде е дошъл в НСО.
Това каза в предаването "120 минути" по бТВ бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров, който първо коментира скандалът със снимките от спалнята на премиера.

"Участието на хора от НСО в снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов е невъзможно. Има обектова охрана, която охранява къщата отвън. Охраната не се движи в пространството, което се приема като лично на премиера и изобщо на хората, които се охраняват. Никой не можед да тръгне и да отиде там без да знаят другите хора.

13 години съм бил директор на тази служба и много добре знам, че това нещо не може да бъде допуснато. В личното пространство се канят близки, роднини и жени. Тези хора могат да бъдат регистрирани или да не бъдат регистрирани, ако това поиска охраняваното лице. Това се отнася включително и за поканени жени."

Толкова години минаха и до сега информация от НСО не е излизала. Сега се спекулира, че се изнася информация от охраната на президента и на премиера.

Относно обвинението към служител на службата, че е поръчал убийството на Станак Марангозова ген. Владимиров заяви "Във всяко стадо има мърша" и допълни:

"Трябва да се потвърди обвинението, защото той е от техническите служби и може да участвал в проследяването. Никой не се концентрира върху информацията от къде е дошъл този човек в НСО. Всичката помия се хвърли върху НСО, но никой не провери от къде е този човек. Той е бил в криминална полиция в МВР. Първо е бил обектова охрана, след това заради уменията си е прехвърлен в друго звено.", разкри генералът.

По думите му обществото трудно би получило тази информация от Службата в момента, защото тя се крие зад гриф „строго секретно“, медиите също не научават необходимата информация. Сега медиите изпращам писма и им се отговаря, че нещата са секретни. Но хората не виждат какво прави НСО", каза още дългогодишния шеф на държавните охранители.

Ген. Владимиров разкри още нещо: "НСО не е секретна служба, има секретни мерки, които не се коментират, но другото се вижда – кой с колко човека се охранява. При президента е една минимална бройка, която се счита за реална за добра охрана, при другите се увеличава на по 6-7 човека на смяна, а с това се бърка в джоба на данъкоплатците, което не е хубаво." По думите му такова увеличение има при премиера, при депутата от ДПС Делян Пеевски и при Ахмед Доган. "Това не е контингентът на хората, които трябва да се охраняват от НСО. Не искам да обиждам хората, но първо, те нямат право на такава охрана – единият не ходи на работа, другият е почетен председател на ДПС. Могат да си наемат частна фирма.", допълни той

Относно промените в  закона за МВР свързани с НСО генералът бе категоричен, че това което са приели депутатите е недостойно и неправилно. По думите му за четворката, която се охранява, в нито една държава с развита демокрация не се охраняват хора от две различни  ведомства. "НСО е създадена на 90% въз основа на германската служба за охрана, и в миналото имаше престиж.", допълни Владимиров.

Ген. Владимиров коментира и отказа на главния прокурор Иван Гешев от услугите на НСО и в момента се охранява от службата за охрана на свидетели.

"Нещата са по-сериозни, при него трябват професионалисти. От НСО привлякоха 34 човека, това изтече по медиите. Прокурорите изпълняват задължения, които засягат много интереси и охраната им е необходима, но това което се случва, е че хората бяха недоволни от ръководството и напуснаха и сега тепърва се структурира звеното за охрана. Интригите са много. Едното е недоволството от ръководството, а другото е, че им предлагат с по 600-700 лева са по-високи заплатите. Това е междуведомствена конкуренция.", разкри експертът и нещата от кухнята на тези служби.

Той обърна внимание и на още едно задължение на НСО, което според него не е нормално да съществува  - 4 години след приключване на мандата на охраняваните лица службата е задължена да ги обслужва транспортно. "С най-добри чувства съм и към Цецка Цачева и към Димитър Главчев, но този ангажимент към тях като бивши председатели на Народното събрание не е допустим.", каза още той.

В края на разговора генералът настоя да направи уточнение по молба на служители на НСО. "Помолиха ме да предупредя медиите, че в последно време са се навъдили хора, които не са никакви генерали и не са били ръководители на НСО, а по телевизиите ги изписват така".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!