Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Властта в България изпадна в паника

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Ако не харесвате Бойко, значи не харесвате комунизма! Защо тогава оше не сте осъдили комунизма?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Автор: Георги Георгиев

В късния следобед на 17 юни видяхме как изглежда шайката, събрана на едно място. Но видяхме и страха в очите ѝ. А шайката нито току-така се събира заедно, нито току-така се плаши. Явно се бе случило нещо важно. Явно бе посегнато на нещо наистина ценно за нея.

Откакто ГЕРБ управлява, основната му цел е да контролира дневния ред на обществото. Затова са впрегнати куп медии, социологически агенции, анализатори и агитки. Затова е установен скрит контрол над съдебната система, независимите регулаторни органи, цели партии, барбар с техните лидери и един куп неправителствени организации. Системата им е колкото внушителна, толкова и зловеща. Благодарение на нея те се чувстват безнаказани и имат възможността да елиминират всяка една заплаха, която се изправи пред тях. Закономерно, главният бенефициент на това статукво е самият Бойко Борисов.

То му позволява да се измъква сух от всяка ситуация. Дори когато си призна, че е водил разговора „Ало, Ваньо“, прокуратура и следствие не се помръднаха, за да изпълнят своите задължения и да го обвинят в търговия с влияние. Затова пък когато е нужно, не представлява никакъв проблем да се повдигнат обвинения и на напълно невинни хора. Ей така, за кеф на господарите. Показателен е случаят с председателя на фармацефтичния съюз проф. Асена Стоименова.

Но този механизъм за прикриване на корупция и репресия над неудобните понякога засича. Както стана при Васил Божков. И моментално властта в България изпадна в паника. Разплута в своето самодоволство, тя се оказа уязвима за sms-атаките от Дубай, на които така и не успя да даде смислен отговор. В началото бе мълчанието, после се оказа, че е жертва на несправедливо оклеветяване, размахваше се един стар телефон, който не могъл да праща осветените sms-и, накрая се оказа, че и sms-и имало и телефона работел на кирилица, ама се контактувало само по футболни теми и т.н. Но като цяло остана усещането, че истината е на страната на Васил Божков, а лицата на властта се оплетоха в своите лъжи.

И в тази объркана обстановка, точно в най-неподходящият момент за Борисов, преди още да е успял да потули обвиненията за получени 60 млн. лева подкуп, дойде първо записът с „пиянския“ монолог, а после и снимките на препълненото с валута шкафче.

За българите милиони и милиарди звучат доста абстрактно, но това шкафче, пълно с банкоти от 500 евро и златни кюлчета, е нещо съвем реално. То напълно се покрива с масовата представа за голямата корупция. И нещата се навързаха от само себе си: обвиненията на Божков за 60 млн. рушвет, „пиянският“ запис, който разкрива чертите на една напълно брутална и цинична личност, способна да държи в шкафа си половин милион евро. 

Обрисуваната картина съдържа една органична достоверност и е способна да остави трайни следи в съзнанието на хората. И нека не ни разправят мисирките, че става въпрос за фантасмагория. Нали преди четири години в гардероба на бившия шеф на ДАИ Цвeтелин Цветанов бе направено същото откритие - 400 хил. лв. в гардероба.

Именно този пробив в медийния образ на управлението събра шайката мълниеносно. Трябваше да се заличи незабавно масовото впечатление от разпространените снимки. И да се пробута картината на заобиколения от своите сподвижници честен и силен лидер. 

Но ефектът не сработи. И на frontman-а и на background-а си личеше притеснението и объркването. Че се е бързало много, стана ясно от липсата на ясна стратегия на поведение. След 45 минути потене пред екраните, така и не стана ясно дали става въпрос за манипулация или предателство. Затова и посланието бе объркващо: парите в шкафчето са монтаж, ама е недопустимо да бъдат снимани.

Не се и изясни кой е главният виновник, та се наложи воденето на стрелба напосоки. Към Цецо, към Радев, към Мая, към Слави и към кой ли още не. За да стане объркването пълно, пуснаха и историята за дрона, с който президентът следял Борисов. На принципа "лъжеш ли, не бъди скромен".

На следващия ден, като се поуталожи обстановката, кръгът на заподозрените се стесни: оказа се, че виновникът се търси в най-близкото обкръжение на премиера. Както е тръгнало, страхувам се да не се окаже, че Борисов сам си е снимал имането.

Направи впечатление, че на пресконференцията премиера не акцентира върху отричането на достоверността на снимките, а предпочете да заложи на други два елемента в защитната си стратегия. Първата касаеше защитата на личното му пространство и престижът на държавата. Сиреч, и взет като отделна личност, и в ролята си на премиер, Бойко Борисов е жертвата в разигралата се история.  

По принцип това би било вярно, ако не се намирахме в днешна България. Именно маниерът на управление на Борисов, атмосферата, която той създава около себе си, наративът, с който си служи, оправдава всяка компроматна атака срещу него. Той разполага и прилага такъв набор от инструменти за репресии срещу противниците си, че не може да разчита на „джентълменско“ отношение от тяхна страна. Ако снимки в спалнята на премиера се разглежда като недопустимо посегателство над личността, какво представлява тогава използването на спецсъда и спецпрокуратурата, за да се вземат за заложници децата, съпругите, братята, приятелките и сътудниците на подгонените едри бизнесмени.

А да те подгонят в България не е нужно много. Както чухме в „пиянския запис“, „независимите“ регулаторни органи са спрели сделка на „Еврохолд“, само защото шефът на фирмата не е бил достатъчно сервилен към падишаха. Говори се, че това е била и главната причина Нено Димов да бъде държан в следствието, а водната криза в Перник е била само претекст.

Чудно ли е тогава, че се вземат много по-сериозни мерки, ако някой бъде заподозрян, че има намерение да финансира нов политически проект. И случилото се на Божков и Златев трябва да послужи за назидание на целия български бизнес. 

Втората защитна линия на Борисов мина през самоизтъкването на незаменимата си фигура. Той все повече се вживява в ролята на капацитет, единствено способен да се справя с предизикателствата, пред който се изправя днес България.

Истината е обаче точно обратната. Третото му правителство се превърна в синоним на разсипията. За 8 изтребители, които водят началото си от 1978 г. бяха дадени авансово 2 млрд. лева, един милиард ще отиде за някакъв си ВиК холдинг, половин милиард ще глътне планираната държавна петролна компания, 700 милиона бяха проспани от лотарията, 70 милиона наляха в колекторска фирма, 30 милиона прахосаха за ненужна тръба към Перник и т.н.

Общо видимите разхищения са за около ПЕТ милиарда лева, все едно две КТБ да фалират едновременно. А съизмерима обществена реакция липсва. И наистина жалкото е, че хората неглижират крупните далавери, но се впечатляват от шкафове, в коита няма и два милиона евро, даже. 

В този изкривен фокус на обществения ни интерес се крие главната причина Борисов да си въобразява, че управлява прекарасно и че е невинна жертва в компроматна война. И да ни внушава, как ще ни е необходим още дълго време. Всъщност той друг избор вече и няма. Защото падне ли от власт, наистина ще му е необходимо да има под ръка крупна сума пари и кюлчета злато. За бързо изнасяне от страната.

Апропо. Няколко думи за телевизиите и социологическите агенции.

Ало, националните телевизии, вече будите брутален смях. Щом сте решили да сервилничите, правете го по- интелигентно. Като начало спрете да коментирате събития, които не сте се осмелили да отразите в новините си. 

А вие честни социологически агенции, дали пък няма да направите блиц телефонно изследване върху скандала. С два въпроса, например. 

1) Вярвата ли на оправданията на Борисов?

2) Вярвате ли, че парите и златото в шкафчето принадлежат на Борисов?

Ха сега да видим професионализмът ви.

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: http://glasove.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!