Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Екимджиев: Критерий за истинността на този запис е неговата невъобразимост

.
Адв. Михаил Екимджиев

Критерий за истинността на този запис е неговата невъобразимост. Един сценарист винаги се стреми да изгради сценарий, който има правдоподобност. Никой здрав мозък не може да измисли такива думи да излязат от устата на премиера и то насочени към председателя на Народното събрание, към една дама, която после да погали по главата, а тя да го гледа с такъв овчедушен поглед.

Това заяви пред бТВ адв. Михаил Екимдживе в коментар за вихрещите се скандали със записи и снимки в държавата.

"До вчера си мислих, че само Даниел Кирилов може да изработи такъв поглед, но видях, че и Караянчева го е усвоила. Явно в ГЕРБ го тренират това.", допълни той.

„Това е едно гнусно продължение на този сапунен сериал, който се развихри още от времето, когато прокуратурата пусна – нерегламентирано и, според мен, престъпно – други записи на президента Радев с негов бивш колега – главнокомандващия на военновъздушните сили. Твърдя, че тогава прокуратурата извършиха престъпление“, смята адвокат Михаил Екимджиев.

"С това те дадоха изключително лош пример. Видяхме какво се случи със записите на Бойко Борисов след това. Видяхме как потупа по главата като домашен любимец председателката на Народното събрание. Изпитвам погнуса от тези сценарии."

Според адв. Екимджиев в разпространените вчера чатове от прокуратурата, в  които се твърди, че участва съветник на Радев им много малко са данните за търговия с влияние. "Разбрах, че има някакъв укор в този темпераментен прокурор, който твърдеше, че заради това решение на съда либийският танкер "БАДР"  е позволено да напусне българските териториални води, но има уволнен ЧСИ за това, че е опитал да го спре.

"От откъслечни данни за разменени електронни съобщения не може да се твърди каквото и да било, без да е ясен контекстът на разговора. Само прокуратурата с обичаен апломб казва кой е виновен и за какви престъпления е извършил.", каза още адвокатът.

Той бе категоричен, че на първо място трябва да се провери съдържанието на записа, както и данните, които изнася Васил Божков. По думите му големи разкрития за корпуция в държавите са постигани именно с информация от вътрешни хора, какъвто в случая е Божков.

"Тук всички заявиха, че няма да разследват, защото Божков имал 18 обвинения. Той може да има и 180 или 18 000 обвинения, но това колко ще са обвиненията зависи само от прокуратурата."

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!