Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов иска да ваксинира българите срещу COVID-19 без право на информиран избор!

Борисов иска да ваксинира българите срещу Covid-19 без право на информиран избор!

Премиерът Борисов е разпоредил на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев да предприеме всички необходими действия за включването на България в европейската инициативата за осигуряване на ваксина за COVID-19 с равен достъп за населението на всички държави-членки на Европейския съюз.

Татяна Дончева: Ако Васил Божков напише още две-три статийки с SMS-и, те ще затворят отново регионите и никой не обяснява откъде идват тези заразени

Припомняме, че това е една от най-дискутираните теми сред българското общество, което изпитва огромни резерви относно ваксинирането. В България правителството на ГЕРБ е въвело задължително ваксиниране, което е регламентирано в чл.59 от Закона за здравето. В чл. 61, ал.8 пък е предвидено и задължително изследване, което при отказ може да се осъществява насилствено, което е регламентирано в чл. 215а от Закона за здравето.

Борисов е категоричен, че трябва да се търси най-доброто решение за българските граждани, които желаят да се възползват от новата ваксина и да има гаранции за качеството, безопасността и ефективността на ваксината, когато такава бъде одобрена от регулаторните органи. Това съобщиха от правителствената информационна пресслужба. Как точно е стигнал до този извод обаче, не се съобщава.

В петък по време на видеоконферентно заседание на европейските здравни министри, Кирил Ананиев заяви готовността на страната ни да участва в усилията за осигуряване на ваксина за COVID-19, отчитайки, че има още много детайли, които следва да бъдат задълбочено обсъдени между ЕК и държавите-членки. Не става ясно дали ананиев смята да постави тази тема за обсъждане и право на информиран избор от българските граждани?

На този етап България разглежда различни опции относно осигуряването на ваксина. Страната ни има готовност да се присъедини към оформилия се алианс от четири европейски държави – Германия, Франция, Италия и Холандия, които са постигнали споразумение с биофармацевтична компания за доставка на до 400 милиона дози от ваксината COVID-19 на Университета в Оксфорд. Държавата ни разглежда и възможността да се присъедини към общоевропейско решение по темата, с което да бъдат осигурени количества от ваксината за целия ЕС. България може да заяви интерес към ваксината и в директни преговори с компанията, организираща нейното производство и дистрибуция.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!