Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бойко Ноев: Има плеяда от хора, които прокуратурата не пита - Пеевски, Доган...

.
Бойко Ноев

Прокуратурата защо не разпита Васил Божков по видеовръзка? Не виждам какъв е проблемът. Виждаме, как се нанасят удари върху хора, за които се твърди, че са нарушили закона – ние не знаем докато няма съдебно решение, дотогава те са невинни. Но ние определено виждаме цяла друга плеяда от хора, които никой не пита, с които нищо не се случва.
Това коментира пред агенция “Фокус” бившият министър на отбраната Бойко Ноев. 

“Пеевски, Доган си купува ТЕЦ-ове – никой нищо не пита. Колегата Пеевски, да е жив и здрав, за 2-3 години от един стар „Опел“, натрупа стотици милиони. Как стана това нещо? 

Твърди се, че бил много сръчен. Ами хората не вярват в това нещо. Може и така и да е, но не може да не разследваш. И когато не разследваш Пеевски, Доган и компания, а разследваш само другите, и веднага хората си викат: „Опа-а, те са техни хора.“ . И затова хората си мислят, че Иван Гешев, колкото той да е честен, вероятно той е много честен, вероятно той много искрено иска да се бори с престъпността, но докато той не тръгне и срещу другите, които бодат в очите, хората ще вярват, че той е назначен от тях.

Така е. Затова главният прокурор трябва да си вземе тази бележка вероятно, защото аз не съм единственият, който мисли така, мнозина са тези", коментира Ноев.

"Но проблемът с г-н Божков е в това, че ние не знаем, дали той е престъпник, защото той е невинен до доказването на обвиненията. Има нещо обаче, на което той трябва да отговори – всъщност, той признава, че е участвал в корупционни действия с министър-председателя и министъра на финансите. Той признава, че е давал пари. Това вече го прави нарушител на закона.

Ето това е нещото, с което сам той се съгласява. И ето това обстоятелство само по себе си вероятно е обвинение, а гледам, че прокуратурата не го обвинява за това, че е предлагал подкупи – за това, което той признава, че е извършил престъпления”, отсече Ноев. 

 “Борисов нищо не бил чул, ама той за нищо не е чул. Той не знае за Божков, той не беше чул за руските шпиони, беше чел от вестниците. За нищо, което има значение за нашия икономически и политически живот, той не е чул”, заяви още Ноев.

Според него именно премиерът е разпоредил гласуването на промените в Закона за МВР, с които се създаде ново звено, което дублира функциите на НСО и отсече, че това е пореден начин за трупане на финансови облаги.  

Сигурен съм, че Борисов е разпоредил на Валентин Радев и група: „Променете Закона за НСО“. Те никога няма да правят такива глупости без някой да им е разпоредил този заговор, който те са сторили в парламента с приемането на поправките за МВР. Без него няма как да се случи. Журналистите трябва да го питат защо го е измислил, не да му пипат мускулите и ма му се усмихват.

ФрогНюз припомня, че промените бяха одобрени миналата седмица, като това дори стана повод за раздори в коалицията между ГЕРБ и ОП. Патриотите се ядосаха заради отказът на ГЕРБ да подкрепят идеята за създаването на доброволните отряди.

“Ние не знаем, какво са направили и защо са го направили те. Това, което обаче ние подозираме, е, че народните представители, които живеят в собствен свят на привилегии, политически игри и други хитрости, отново са измислили някаква врътка, която скоро ще видим превъплътена в ново бюджетно предложение или някаква друга странна приумица”, коментира Ноев.

“Планът е много прост: понеже очевидно с президента има конфликт и на тази тема, и те са решили да изземат тези негови функции по закон. Тоест, аз очаквам скоро време тази служби да се изпразни окончателно от съдържание, транспортният парк да се прехвърли към някои от министерствата, а виждаме главният прокурор вече създава усилено звено за сигурност в рамките на съдебната власт – Бюрото за защита на свидетелите. Там вероятно ще се появи трето УБО, но то ще бъде вече само за главния прокурор, персонално за него. Твърди се, че вече това е направено. И така. И ние ще продължим да плащаме тези безобразия и тези прищевки на нашите политици и на хора, които ние сме избрали във властта”, посочи още Ноев.

Той призова президентът Румен Радев да върне Закона за НСО, но не с формални мотиви а с концепция, която да обясни пред народа.

“Аз съм сигурен, че Борисов е разпоредил на Валентин Радев и група: „Променете Закона за НСО“. Те никога няма да правят такива глупости без някой да им е разпоредил този заговор, който те са сторили в парламента с приемането на поправките за МВР. Там са Валентин Радев, Пламен Нунев както знам, те са поименно изброени, хората могат да видят тези, които те са избрали, как са направили врътката, за да измислят това ново НСО. Но без Борисов това няма да се случи. Защо Борисов това го е измислил? Трябва отново хората да го питат него, журналистите не да отидат да му пипат мускулите и да му се усмихват, ами да му задават тези въпроси: „За какво ни е това ново НСО? Какви са тези нови функции на МВР да охраняват митничари и други хора, при положение, че те това трябва да правят без да питат. И нас с вас трябва да ни охраняват без да питат, ако нещо ни се случи.

Така че въпросът за конфликтите между едноличността и демократичната държава, ние все повече ще виждаме тези конфликти и те ще се проявят по различен начин. Това, което виждаме напоследък, разбира се, това трябва да го обсъждат компетентно социолози и политолози, но според мен в нашата държава тече тежката борба между опитите на мафията или на подземната държава, намерила своето политическо превъплъщение отново чрез структури около ДПС, бих казал и прокуратурата, бих казал и други сенчести организации, които ги виждаме да излизат на митинги в подкрепа – едни момчета с черни тениски, бръснати глави и татуировки, това влиза в конфликт с нормалността на една държава, която е член на Европейския съюз.

Аз дълбоко вярвам, че нашето общество има силите и в края на краищата и волята да се пребори с тези явления. Но изглежда трябва да минем през тези отново родилни мъки за кой ли път, което отново ни тласка на последните места в класацията на Европа по всичко”, заяви още бившият военен министър.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!