Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Антон Кутев: Хайде Гешев този път да довърши проверката срещу Борисов

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Отгледалият го Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Виждам как премиерът Борисов поне четири-пет пъти попада в тежки корупционни скандали. Винаги става едно и също - започва да неглижира, кълне се в деца и внуци и накрая всичко започва с проверка от прокуратурата, която никога не приключва.

Това заяви пред bTV депутатът от БСП Антон Кутев. 

Той призова главния прокурор Иван Гешев този път да довърши проверката, която е започнал, "ако иска да е този инструмент на властта, който твърди". Поводът за изказването му са скандалите около Васил Божков и разпространените от него разговори, както и последните подробности около БарселонаГейт. 

"Виждам, че има опит за подмяна на целия икономически елит от Прехода и засега той е успешен. Олигархията обаче не се изчерпва само с тях. Уверен съм, че нищо няма да се случи нито на Домусчиев, нито на Пеевски", категоричен беше Кутев. 

По думите му в момента се случва същата подмяна, както и преди 25 години. Божков се е превърнал в мишена, защото е проблематичен и трудно може да бъде управляван. 

"Виждам как премиерът Борисов поне четири-пет пъти попада в тежки корупционни скандали. Винаги става едно и също - започва да неглижира, кълне се в деца и внуци и накрая всичко започва с проверка от прокуратурата, която никога не приключва. Гешев вече има няколко проверки, които започва, но не довършва. Хайде да ги довърши, но не избирателно, ако искаме да сме този инструмент на властта", призова Кутев. 

Той коментира и сделката с покупката на активи от Първа инвестиционна банка. 

"ББР действат като рецидивисти - дадоха 70 милиона на колекторска фирма, а сега зиведнъж на частна банка - 140 милиона. Откъде накъде? Членството в еврозоната е под въпрос не само заради ПИБ. Няма как без да питат всеки гражданин да ми дадат парите на частна банка. Тези акции са купени на двойна цена по решение на правителството. Това е кражба. Чиста кражба. И ние сме ги сложили да управляват държавата. Министърът на икономиката няма право да си влиза в кабинета от тук нататък. Той трябва да е вън. Прави гнусни грешки", заяви още депутатът от БСП.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!