Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Леви британските протестиращи призовават за унищожаване на пирамидите в Гиза

Източник:  egyptindependent.com 

Британските протестиращи призоваха за унищожаването на египетските пирамиди в Гиза, в неделя, след като събориха статуя на търговец на роби в град Бристол и я хвърлиха в река Ейвън, съобщи в понеделник CNN. Пирамидите бяха сред най-обсъжданите теми във Великобритания през последните няколко часа, вдъхновени от спорове за това кой ги е изградил.

Протестиращите събориха статуята на британския търговец на роби Едуард Колстън на втория ден от протестите, които са отговор на убийството на Джордж Флойд.

Колстън е отговорен за поробването и прехвърлянето на повече от 80 000 души от Африка в Новия свят през 17-ти век, докато работи с Кралската африканска компания.

Протестиращите призовават за унищожаване на египетските пирамиди в Гиза с аргумент, че те също са били изградени от роби. 

Спорът около пирамидите подтикна потребителите в Туитър да започнат да споделят статия, публикувана в английските медии преди 10 години. Тя съдържа съобщение от правителството на Египет на 11 януари 2010 г. за откриването на гробници на работници, построили пирамидите преди повече от 4000 години. 

По време на съобщението археолозите казват, че откритието подкрепя доказателства, че хората, които са изградили пирамидите, не са роби, а по-скоро платени работници. А бира и хляб (за следващия живот) били част от нещата, които също така намерили в гробниците.

Захи Хавас – ръководителят на екипа казва: "Тези гробници са построени до пирамидата на краля, което означава, че тези хора не са били роби."

Вътрешният секретар на Обединеното кралство Прити Пател заяви пред SkyNews, че свалянето на статуята на Колстън в Бристол е „крайно позорно“ и „отвлича на вниманието от каузата, заради която хората протестират“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!