Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Радан Кънев: Божков и Правителството са като мутренско семейство в развод

Това, което се случва в българската политика е отвратително. Грозно и безотговорно. Черепа и Правителството си пишат ”по фейса” като мутренско семейство в развод.

Цяла Европа решава три въпроса от огромно значение за всеки гражданин, всяко семейство, всяко предприятие, въпроси от значение от здравето на родителите ни днес, та до богатството и качеството на живота на тези, които сега се раждат:

1. Мерките за живот със заразата, възстановяване на движението, търговията, туризма - без това да отприщи втора вълна.
Десетки, стотици, идеи и предложения, а и множество работещи решения вече са на масата. У нас те са непознати, дори не се обсъждат, а втората вълна чука на вратата...

2. Възстановяването на икономиката, работните места, доходите.
ЕС обсъжда безпрецедентен план за икономическо възстановяване, план с огромни рискове и небивали възможности.
Всяка държава обсъжда националната си позиция по този план и, успоредно с това, подготвя своя Национален възстановителен план, кризисен бюджет и приоритети за следващото десетилетие. Всяка, без България...

3. Модернизацията и трансформацията на икономиката, инвестиционния пакет на "Зелената сделка", наваксването в световното състезание по нови технологии от софтуера през енергетиката до автомобилостроенето, и преди всичко - науката и образованието, икономическата, енергийна и стратегическа независимост и сигурност на Европа и европейците.
Тук българското правителство дори не спи. То активно пъшка и се съпротивлява, ужасено от перспективата за модерна икономика, образовани и независими граждани.

Какво се случва у нас?

- Черепа и Правителството си пишат "по фейса". Уточняват си публично дългогодишните финансови взаимоотношения през жълти медийни канали, като мутренско семейство в развод.

- ГЕРБ и БСП спорят кой е по-гъст със Златев и другите бизнес-матрьошки на прехода (нарочно не казвам "олигарси" - предполага се, че олигарсите имат някаква власт). Тъп въпрос - матрьошките винаги са били с БКП. През 2009 просто смениха БКП-то. Преди играеха шах с червената буржоазия, после - белот с шофьорите й. Адаптация.

- ДПС се чуди с кого да продължи да управлява. Че ще продължи, видимо не изпитва съмнение.

- Прокуратурата се грижи за публичния си образ. Обикаля по страната и пише политическа публицистика за приватизацията.

Хора, никой дори не говори, остави да работи, за бъдещето на българите. За нашето поколение, което в съзнателна възраст преживя 4 (четири) унищожителни икономически и социални кризи и уверено крачи към съдбата на родителите ни - старост без спестявания и пенсии. За децата на 90-те, които оцениха ползите от ЕС еднозначно - като територия на свободна емиграция. За днешните непълнолетни, които растат в нова икономическа трансформация, за която родината им не ги подготвя и не се подготвя. И рискуват да се сблъскат с новите реалности така, както ние се сблъскахме с "капитализма" през 90-те...
Това е политика. Другото е халтура, състезание кой ще излъже/купи/принуди повече "избиратели", а не граждани, да му дадат мандат да краде от парите им.
Избори за султан, които - някак логично - султанът и везирите от Бояна редовно печелят.

Радан Кънев

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!