Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полша забранява темите за ЛГБТ общността в училищата

Анджей Дуда: Родителите са отговорни за сексуалното обучение на техните деца. Никакви институции не могат да се месят в начина, по който родителите възпитават децата си.

Полският президент Анджей Дуда обеща днес да забрани обучението в полските училища по въпроси, свързани с ЛГБТ общността, съобщават световните осведомителни агенции.

Стъпката му се оценява като опит да мобилизира консервативната си електорална база във все по-оспорваната надпревара за президентските избори на 28 юни.

Дуда е кандидат на управляващата дясна националистическа партия "Право и справедливост" (ПиС), която заклеймява "идеологията" на лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните (ЛГБТ) като опасно чуждо влияние, подкопаващо традиционните ценности в католическата държава.

Основният му съперник е либералният кмет на Варшава Рафал Тшасковски от главната десноцентристка опозиционна партия "Гражданска платформа" (ГП), допълва БТА.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Глава 7: УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Тшасковски си навлече критиката на религиозните консерватори за въвеждането на обучение по въпросите на ЛГБТ общността във варшавските училища.

"Родителите са отговорни за сексуалното обучение на техните деца", каза Дуда на среща със свои привърженици и добави: "Никакви институции не могат да се месят в начина, по който родителите възпитават децата си".

Подписвайки "Хартата за семейството", включваща предложения за семейната политика, включително обещания за запазване на схемите за социално подпомагане на семейства и пенсионери, той каза също, че не би разрешил на гей двойки да се женят или да осиновяват деца.

"Това е чужда идеология. Няма обществено съгласие подобно решение да се реализира в нашата страна, по какъвто и да било начин".

Тшасковски заяви, че подкрепя събирането на гей двойки, но според "Гражданска платформа", не би одобрил осиновяванията от подобни двойки.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!