Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пак скандал: Тодор Попов лъсна в нов „Апартаментгейт”

Пак скандал: Тодор Попов лъсна в нов „Апартаментгейт”

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Кметът на Пазарджик Тодор Попов, който съвсем наскоро нашумя с опита си да продаде родопската гора над село Црънча за 3 лева квадратния метър, отново е в центъра на скандала. Управникът се вкара в нов „Апартаментгейт” с опита да продаде общинско жилище на безценица на своя съгражданин и бивш кмет на Пещера Николай Зайчев.

Отдавна в пространството се знаят мераците на Зайчев към апартамент, намиращ се в централната част на Пазарджик на 4-ти непоследен етаж. Жилището е разположено в кооперация на изключително централно място – улиците „Гео Милев”, „Булаир” и „Беласица”. Същият този Николай Зайчев бе герой и преди четири години, когато в качеството си на кмет бе отправил молба за закупуване на жилището, което е обитавал като наемател в годините, в които е бил служител на подчинение на Попов. Абсудрът е, че Зайчев кандидатства като крайно нуждаещ се за получаване на общинско жилище - нещо, недопустимо за кмет на община.

Екскметът на Пещера Зайчев бил крайно нуждаещ се...

С днешна дата мераците не секват. По информация на отлично осведомени източници, на 13 май т.г. от 11 часа в кабинета на кмета Попов се провела среща между него и Зайчев - сегашен общински съветник в ОС-Пещера. На спявката Зайчев настоял, а Попов потвърдил, че на следваща сесия на ОС-Пазарджик предложението за закупуване на недвижимият имот ще бъде предложено за гласуване и подкрепено с гласовете на общинските съветници, близки до Попов. С тази търговска дейност Попов ще затвърди общоприетото вече мнение, че кметът продава евтино и купува скъпо, когато се касае за общински средства.

Николай Зайчев е бивш кмет на Община Пещера, позорно загубил изборите през 2019 г. Към момента е подсъден по дело, заведено срещу него в Районния съд в Пещера за клевета и обида. Зайчев е разведен с първата си жена и съжителства без брак с друга. От брака си има син, който е пълнолетен с дете и е в близки отношения с племенника на Тодор Попов - Александър Иванов.

Синът на Зайчев до март 2020г. е мандатен президент във НПО „Съвет за младежка политика”, чийто председател е именно племенникът на Попов - Александър Иванов. Жената, с която съжителства в момента Николай Зайчев и от която има дъщеря – Величка Ачева, е служител в местна пазарджишка кабеларка, която е известна с безкритичните си материали към управлението на Пазарджик.

Остава въпросът кой е крайно нуждаещ се в случая и защо жилището ще подлежи на продажба на хора, чиито интереси са силно оплетени политически и регионално. Припомняме, че Тодор Попов е родом от Пещера. На съвестта на общинските съветници на Пазарджик ще тежи решението дали това са действително крайно нуждаещите се жители на техния град.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!