Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Прага Shen Yun не бе повлиян от китайското посолство, за разлика от София

ПРАГА - След поредните си блестящи представления (в Братислава, Виена, Париж и др.), Китайският Спектакъл (Shen Yun) започна своите концерти в Прага, въпреки изпратените писма от китайското посолство с призиви за непосещение на шоуто. Най-голямата чешка телевизия - Czech TV - също получи такова писмо и излъчи по този повод предаване, в което покани двама представители от Shen Yun за коментар, излагайки пред зрителите въпросното писмо (показано на снимката) и изразявайки своето становище: "Ние не сме китайска телевизия, ние не сме дори държавна телевизия, така че имаме предимството да поканим когото ние преценим за редно..."

Независимо от усилията на китайския режим, както обикновено и в Прага представлението на Shen Yun бе уважено от политици, VIP и граждани на страната. Г-н Марек Бенда, член на чешкия парламент, посети концерта в понеделник със своите деца и сподели за него: "Намирам го за очарователен. Имам чуството, че е правен отчасти и с мисълта за Западната култура, така, че да можем и ние да го разберем. Аз доведох своите деца - на 6 и 8 години - и те останаха много доволни".

Китайският комунистически режим не спира със своите опити да пречи на представленията на Shen Yun, тъй като в тях се пресъздават сцени от незаконното преследване на медитативната практика Фалун Гонг, което режимът осъществява от 1999 г. насам.

За съжаление в България шоуто няма да бъде представено, тъй като усилията на китайското посолство да спре представлението се оказаха успешни, нареждайки страната ни заедно с няколкото страни от третия свят, които се подчиниха на нарежданията на комунистически Китай.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!