Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Елена Гунчева: ТРЯБВАТ НИ ВОДАЧИ, А НЕ СПАСИТЕЛИ! Видяхме какво става, като разчитаме да ни спаси „здрава мъжка ръка“ – спасителят се оказа престъпник и то страхлив и крадлив престъпник, от когото вече десетилетие не можем да се отървем

Бойко Методиев Борисов е един от най младите комунисти в България станал член на БКП още на 18-годишна възраст. Баща му Методи Борисов е с чин майор от ДС. Борисов напуска пожарната която е част от системата на МВР защото отказва да се съобрази с новия приет закон за деполитизиране на силовите министерства. Борисов е активист на митингите на БКП, после БСП като не пропуска нито един от тях. Борисов още не си е върнал партийния червен билет. Тоест Борисов никога не е подавал заявление за напускане на БСП, така че във всеки един момент може да се върне там откъдето произхожда. Билета на БКП, още си стои във вътрешния джоб на сакото му! Отказал се е от червената идея само устно!

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Васил Божков от Дубай попита българите дали биха подкрепили нов политически проект. Поредният явно. Реакциите са от възторг до присмех. Но всъщност това ме накара да се запитам защо така стръвно българите си търсят спасители и са готови да припознаят всеки, които каже дори една дума срещу управляващите, за техен спасител. А спасители много се навъдиха – Мая, Слави, Божков, Цветанов…..като ги обединява едно – всички искат властта не заради народа, а заради самата власт. А хората са толкова отчаяни, че вярват на всеки, който им обещава светло бъдеще. Само където не уточняват за кого точно е светлото….

Гледам съществуващите политически проекти и кандидат-спасителите. Е, ми не стават. Няма как хора, участвали в политиката, в разграбването на България, удобно мълчали или били придворна опозиция, да променят нещо, освен разбира се, за собствения си живот. Но отчаянието на хората е голямо, след като припознаха дори Васил Божков за спасител. Аз обаче не съм забравила пенсионерите, които си даваха последните пари да търкат талончета и сенчестия бизнес. Такива хора са част от статуквото. Защото нарушиха омертата не заради нас, българите, а заради това, че станаха неудобни на същото това статукво.

И докато си търсим господари, винаги ще оставаме роби. Ние не търсим най-достойните и най-подходящите, за да бъдат наши водачи. Ние си търсим химери. Някой, който да ни спасява, докато ние си седим по къщите, а той се труди в наша полза. Е, не става. И спасяването трябва да е дело на самите нас, защото свободата никога не се поднася наготово. И ако тръгваме в битка за свободата, за живота си, за децата си, за България, трябва да изберем да ни води лидер с качества, който да има за основен приоритет България и народа.

Затова по презумпция са изключени всички, които са свързани със статуквото през последните тридесет години. Видяхме докъде ни докараха – с действия и бездействия. Видяхме какво става, като разчитаме да ни спаси „здрава мъжка ръка“ – спасителят се оказа престъпник и то страхлив и крадлив престъпник, от когото вече десетилетие не можем да се отървем.

Пръв сред равни. Водач и лидер. Не спасител. И трябва да възложим тази задача на хора достойни, чисти и изградили сами живота си. Не заради, а въпреки властта. Хора, които могат да мислят държавнически и имат харизма.
Време е за светлина.

Елена Гунчева

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Още ли се питате кой управлява и днес България

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!