Следвайте "Буднаера" в Телеграм

СКАНДАЛ: Пилотите ни на F-16 тънат в мизерия в Щатите – Каракачанов договорим ниски заплати за да има за...

СКАНДАЛ: Пилотите ни на F-16 тънат в мизерия в Щатите

Четиримата ни военни пилоти, които заминават на обучение за 3 години на изтребителите F-16, които чакаме за доставка у нас, ще живеят в пълна мизерия в САЩ. Разкритието дойде от лидера на АБВ Румен Петков, който директно обвини ресорния министър Красимир Каракачанов за лошите условия, които МО е договорило за асовете ни. 

Като пример Петков посочи неколкократно по-ниското възнаграждение, което летците ще получават за обучението си да летят на изтребител F-16, в сравнение с чуждестранните си колеги – $70 дневно. Освен това, битовите условия, при които ще бъдат настанени българските пилоти за трите години пребиваване зад Океана, не позволяват те да вземат семействата си, независимо от предварителните уговорки. Според лидера на АБВ отговорност за това носи и председателят на парламентарната комисия по отбрана и бивш командир на ВВС ген. Константин Попов. 

Петков подчерта, че всичко това не е въпрос на отношение от страна на американските партньори, но въпрос на незаинтересованост от страна на българския министър на отбраната Каракачанов да се договорят условия за нашите пилоти да бъдат обучени по най-добрия начин и да живеят прилично през периода на обучението си.

Това е и причината ПП АБВ да изиска информация по Закона за достъп до информация до края на тази седмица за това при какви условия българските пилоти ще преминат обучението си в САЩ.

Вижте сами в какви условия ще трябва да пребивават най-добрите ни летци в базата на Лекленд, Сан Антонио, Тексас. Снимките са публикувани в социалните мрежи през 2019 г. и са дело на колеги на нашите асове.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!