Следвайте "Буднаера" в Телеграм

210 000 лв. не излизат при къщата на Шехеразада, ПР-ът на премиера без декларации в КПКОНПИ за последните 2 г.

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Поне 210 000 лв. или общият доход на семейството й за 2 години според декларацията пред КПКОНПИ на съпруга й не излизат в сметките на Шехеразада, както сама се нарече медийната съветничка на премиера Севделина Арнаудова, по сделката за закупуването на къщата й за 1 056 100 лв.

Пишем, че е според декларацията на съпруга й, понеже на сайта на КПКОНПИ няма данни за подаване на задължителния за висшите чиновници документ през 2018 и 2019 г. от самата Арнаудова. До 13 юни – тази седмица, тя трябва да подаде нова декларация.

Още преди 3 години Арнаудова обяви пред 19 минути, че след като премиерът се закле, че ще изгони роднините във властта, съпругът на Севи, както я знаем всички журналисти, продължава да заема постовете, които трябваше да напусне в 2 държавни борда.

Единият от тях е на славния Булгартрансгаз, който трябваше да бъде готов през април с Турски поток през наша територия, не спря до строи при карантината, но ще завърши трасето едва към края на 2020 г.

На 9 октомври 2010 г. писахме: „Съпругът на шефката на Правителствената информационна служба е подал оставка от борда на скандално нашумялата, покрай Кумгейт на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, държавна фирма Булгартрансгаз. Дори БСП спести връзката му с пиарката на правителството, извадена само от 19 минути.

Оставката е подадена на 05.10, след призива на премиера, който по признания на Арнаудова е и кум на младото семейство: ”Ако има двама души от една фамилия в администрацията, единият да си ходи”. Както са описали всички официози покрай сватбата им, Димитров е градски и е приятел на Д. Добрев, който изгоря именно заради Кумгейт и придобиване на имоти на интересни цени.

Пред 19 минути Севделина Арнаудова коментира, че оставката още не е приета, тъй като членовете на УС подават заявленията си пред членовете на Надзорния съвет, който от своя страна ги внася в КЕВР, „която назначава и освобождава финално”.

5 години по-късно мандатът на КЕВР изтече на 2 април, но оставката на съпруга на премиерския пиар явно не е приета. Кой знае защо?…

Цитираме, за да разберете защо се наложи да проверим дали целият разход по купуването на къщата, декларирана за 1 056 100 лв. на премиерската пиарка в полите на Витоша идва от кредит, както тя заяви.

От ДСК споделиха, че семейството й е получило специални условия като клиент на Частното банкиране, но всъщност кредитополучател е съпругът й, а тя е съдлъжник. От банката уточниха, че са поели 85% от стойността на имота. Така обаче 78 085,01 лв. са останали за доплащане от Арнаудова и съпруга й. Според неговата декларация от май 2019 г., т.е. преди купуването на къщата, те са дължали още 47 399 евро по ипотека и 3277 евро по потребителски кредит или 99 113,64 лв. Към тази немалка сметка трябва да се добавят разходите по общински и други данъци и такси за придобиване на имота, които заедно с нотариалната са общо 29 962,52 лв. Най-малкото перо са различните такси на банката по отпуснатия кредит от 500 000 евро, споменат от самата Арнаудова, които са 2655 лв.

Шехеразада изтъкна за дарения от майка си – по декларация те са 40000 евро, но за закупуването на другия имот на семейството през 2015 г. – апартамент от 198 кв.м и 21 кв.м, явно гараж, но не е описан подробно в последната й декларация от 2017 г. Цената от 300 000 лв. е доста подозрителна. Тя може да е данъчна основа, но малко трудно в престижен южен софийски квартал може да се намери огромен нов апартамент с гараж общо за под 750 евро на кв.м. Цени под 850 евро, при това БЕЗ ГАРАЖА, са минимумът на минимума.

Семейството е закупило и паркомясто от 35 кв.м. срещу 19 558 лв. през 2018 г.

Според декларацията на съпруга на Шехеразада, както сама тя се нарече, неговият доход е по 2 трудови правоотношения – явно двата борда, в които държавата го е пратила, или 93 926 лв. Плюс това има доход от наем 8400 лв., явно от собствения му апартамент 66 квадрата в София. Като доход на съпругата си е записал 30 248 лв. От тези общо 132 574 лв. обаче се удържа 10% данък. Така семейството живее с 10 000 лв. на месец.

От тях половината отиват за плащане по кредита, както стана ясно от изчисляването на вноските според ГПР и главницата от Банка ДСК.

С другата половина семейството е обзавело огромен апартамент и му плаща разходите – само парното е поне 5000 лв. на сезон. Което е нищо на фона на разхода от миналата година:

Поддържането къща от 271 квадрата и двор от 1,16 дка излиза минимум 3000 лева на месец, защото при заетостта на двойката 24/7 очевидно се налага други хора да поддържат имота и градината – няма как сами да го правят.

С други думи: 5-те хиляди лв., свободни от ипотеката на къщата, без да е ясно какво става със старата ипотека и заемите на семейството, защото и те струват скъпо, просто не стигат за поддържането на стандарта на Арнаудови – Димитрови, които гледат и своето малко дете.

Осигурява се поддръжка и на 3 автомобила – два джипа Мерцедес и едно Ауди.

При такива тежки заеми и други разходи обаче семейството е успяло да спести 51 906 лв., които не са пипнати поне до 2019 г., както и налични 18 000 лв.

https://19min.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!