Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Оставка без дата от Горанов по 60 000 000 причини?

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Глава 10: ИЗПОЛЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ЗА ЛЕГАЛИЗИРАНЕ НА ЗЛОТО

Министърът на финансите Владислав Горанов е депозирал оставка без дата пред премиера, научи 19 минути от информирани източници. Това означава, че той прехвърля отговорността на министър - председателя, който да реши кога е точният момент да вземе главата на човека, който се виждаше един ден в креслото му. Веднага се обърнахме за коментар към медийния съветник на премиера Севделина Арнаудова. Тя не потвърди, но и не отрече, като точните й думи са: "нямам такава информация". Смята се, че има над 60 000 000 причини за оставката. 

В петък премиерът направи коментар по темата вземани ли са пари от Васил Божков, че самият той се кълне, че не е вземал нищо, освен 1 пура, но носи отговорност само за себе си. Ясен намек към Горанов, който е другото име, описано от бизнесмена в сигнала му до прокуратурата. При това намекът е втори от устата на Борисов, след като преди седмици той покани министъра да си ходи, ако не е съгласен с намаляването на ДДС за храната в заведенията. Не е ясно дали оставката не е дадена още тогава.

Напомняме, че прокуратурата започна разследване по сигнал на Васил Божков, който твърди, че има доказателства и свидетели за предаването на бонуси на министъра, който е пряко отговорен по ресор за изтичането на 700 000 000 лева - сума, установена от магистратите. Публикували сме заповедта, подписана лично от Горанов, която определя размера на таксите за лотариите, от които се получава и разликата, ощетила хазната. Оправданията му с Комисията по хазарта, приела стотици отчети на лотарията без забележки няма как да минат, при положение, че съставът и работата на органа е на директно негово подчинение и избор. Не е обяснимо защо след задължителната по закон стратегия за таксуването на хазарта, която е трябвало да направи до февруари 2015 г., до момента тя не е известно да съществува. Поради което и таксите остават 5 години, каквито са в заповедта му.

Напомняме още, че срещу Горанов се води разследване, което от прокуратурата бе прехвърлено в специализираната прокуратура - лош знак според юристите, за безвъзмездното обитаване от 2012 г. в апартамент на бизнесдама, с която няма никаква роднинска връзка, но чийто син е назначил в повереното му министерство и то в комисия по обществените поръчки. Неплащането на наем, без да може разумно да се обясни по каква причина - Горанов има няколко собствени жилища, е ощетило държавата в особено големи размери като дължим данък. Интересно по казуса е също как със скромна заплата като чиновник в Министерството на финансите - 600 лв., и след това заместник - министър - 1200 лв., той успява за броени години да изплати огромен кредит за закупуването на старите си жилища - стотици хиляди лева към Банка ДСК, която му е била подопечна при работата му по държавните разплащания във ведомството, в което е работил като отговорен именно за това. Любопитно е, че същата банка финансира и други имотни покупки на хората от властта - случаят, който се разкри през уикенда е за къщата на медийния съветник на премиера и съпруга й - бордовик в държавната фирма Булгартрансгаз, но тепърва ще имаме публикации по темата. 

Горанов отказва коментари и по стресиращи свои придобивки като например притежаването на часовник на стойност над 18 000 евро, което се равнява на нетната му заплата за почти цяла година. Той няма как да го е получил като подарък по закон, а ако е - следва да каже от кого.

В момента, разбира се, много по-голям проблем е липсата на адекватна реакция и план за идващата световна криза. Със закъснение повече от месец той сподели очаквания, че можем да имаме дори ръст, а в най-лошия случай - спад от 3% на БВП, при положение, че всички прогнози са за 6 - 10% срив. Преди това имахме признато от НСИ натъкмяване на икономическия ръст. Данните, не само личните, но и кредитни, осигурителни и др. на 5,1 млн. българи изтекоха при елементарен пробив на НАП, за което и досега не е потърсена сметка ни никого, а дори бяха раздадени и многомилионни бонуси в подчинената му приходна агенция. В другата - Митници, за първи път от 30 г. годишният отчет се забави с 5 месеца. И се оказа, че има 26% спад на разкриваемостта на контрабандни цигари при 8% увеличен внос. При наркотиците той е около и над 50% за отделните видове, а коката за 2019 г., която показва ръст, е 10% само от намереното в гардероб в Студентския град преди дни. Изобщо не подхващаме темата за държавните бензиностанции, които министърът предложи, за да оправдае липса на контрол върху петролния сектор, след като сам от 2009 г. е отговорен за събираемостта от акцизи. Заложените от него в бюджета средни цени на нефта от 58-62 долара при 33-42 на останалите страни, ще доведат до други милиардни загуби за хазната на фона на катастрофата след К19.

Още ли се питате кой управлява и днес България

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!