Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Митничар „ужили” хазната с 60 млн. лева, Темида блее... Отчита се правилно?

Венцислав Халаджов и до днес е на висок пост митниците

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Митничар от Русе „ужили” хазната с 60 млн. лева, но продължава да е на работа, като престъплението остава ненаказано, издаде пред Lupa.bg служител на Столичната митници, бесен от далаверите в агенцията.

Цялата история минава през фирма „Полисан” АД, създадена през 1996 г. и регистрирана в Русе на ул. „Придунавски булевард” 18. ООД-то се занимава с производство и преработка на петролни продукти и търговия с тях, изграждане и експлоатация на петролни бази и рафинерии, внос и износ на стоки и услуги и т.н.

Собственици на дружеството по онова време били 73-годишният днес Людмил В. и синът му Христо В.

Според буквата на закона до 15-о число всеки месец фирмата трябва да подаде декларация за оборота, на базата на която се превежда дължимият към хазната акциз за търговия с акцизни стоки. Уловката е, че ако нещо в декларацията е некоректно попълнено, тя може да се върне на фирмата за „ремонт”, като след това се подаде отново с актуалната сума, но и начислени лихви върху нея.

Тук се намесва и митничарят Венцислав Халаджов, който 12 пъти през 2018-а година, т.е., всеки месец, връща документа на корекция, но след това декларацията повече не се подава пред митниците.

Проверка доказала измамата, като експертите установили, че щетата за бюджета е между 50 и 60 милиона, но казусът така и не стига до съда. Междувременно собствениците на „Полисан” АД продават дружеството в опит да заметат следите, а фирмата не плаща и лев към бюджета. За капак митничарят Венцислав Халаджов продължава да е на висок пост в Агенция „Митници”.

Проверката ни показа, че в средата на юни 2015-а тогавашният зам.-началник на Митница Русе Венцислав Халаджов, който от февруари временно заемал шефското място във ведомството, бе назначен официално за началник.

Заповедта бе подписана от директора на Агенция „Митници“ по онова време - покойния вече Ваньо Танов, след направен конкурентен подбор измежду заместник-началниците във всички митници в страната.

Венцислав Халаджов работи в митницата от 1998 година. От 2001-а до 2003-а бе директор на създадената тогава Районна митническа дирекция, която обхващаше всички митници по Дунава. След закриване на дирекцията оглави отдел „Митническо разследване и разузнаване“. През 2009 година Халаджов бе назначен за зам.-началник на митницата, а през 2010-а отиде рейджър в Косово, където изкара две години. След завръщането му в Русе той пак зае длъжността зам.-началник на митницата, а през юни 2015-а стана и титулярен шеф.

През януари 2019-а обаче Халаджов бе изтеглен като началник в Русе и изпратен за зам.-шеф на Дунавска митница, което може да се смята дори за повишение, защото Териториално управление на ТД Дунавска е шапка на следните управления: 

Митническо бюро Видин

Митническо бюро Враца

Митническо бюро Габрово

Митническо бюро Ловеч

Митническо бюро Монтана

Митническо бюро Плевен

Митническо бюро Разград

Митническо бюро Севлиево

Митническо бюро Троян

Митническо бюро Търговище

Митнически пункт   Брегово

Митнически пункт  Връшка чука

Митнически пункт Летище Горна Оряховица

Митнически пункт Оряхово

Митнически пункт  Пристанище Лом

Митнически пункт Пристанище Русе

Митнически пункт Пристанище Свищов

Митнически пункт  Силистра

Митнически пункт  Сомовит

Сега въпросът е дали ще се намери прокурор, който да се самосезира и разплете измамата, ощавила държавния бюджет с крупната сума?!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!