Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Търговците са като отвързани! Намаляват грамажа, увеличават цените!

Очакван тарикатлък! Намаляват грамажа, увеличават цените!

Евтините номера започнаха. След като забраните падат една по една след пандемията от коронавирус, търговците са като отвързани - бързат да наваксат загубите, показва разследване на Lupa.bg. На повечето заведения за бързо хранене грамажите започнаха да намаляват драстично, а цените да се качват по малко.

На почти всички павилиони, където се продават пица на парче, сандвичи или хамбургери, се наблюдава намаляване на количествата продукти. Пиците станаха по-тънки, вече отиват към типичната италианска заготовка, а колбасите и добавките още по-оскъдни. Същото важи и за бургерите, в които вече поголовно се блъска лук, картофи и друг зеленчук, които изместват месото.

"На всички ни беше ясно какво ще стане след тези два месеца без работа, но това ли е начинът?", попитаха читатели на Lupa.bg.

Преди пандемията пицата на парче варираше от 1,80 до 2,00 лева, докато сега минималната цена е 1,90 лв. Покачването е видимо, тъй като да хапнете и да се заситите с италианската храна, ще трябва да се бръкнете между 2,20 и 2,50 лв. 

В заведенията за бързо хранене, едно от най-разпространените и търсени ястия - боб чорбата, също е на друга цена. По-евтино от 2,90 трудно може да се намери и то в нискоразредни капанчета по пазарите и индустриалните зони. 

Хората са притеснени и от това, което предстои да се случва по родното Черноморие. 

"Зарибяват ни с евтини или безплатни шезлонги и чадъри, но какви ли ще са цените на храните и напитките на плажовете? Там очакваме поголовна сеч, която ще бие с рекордни цени предходните години", очакват граждани. 

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!