Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Антония Първанова: Политиците не се интересуват от здравето на хората, спекулираше се с пандемията

За целия период от тези 3 месеца, в които бе обявено, че има пандемия у нас, има 146 починали души, съболезнования за близките им, но има 191 души, които умират всеки ден от тютюнопушене и 51 души от онкозаболявания. Не съм видяла някой от политиците да поиска да бъдат спрени цигарите. Изглежда е по-важно колко акциз ще влиза от цигарите, отколкото здравето на хората.

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Това каза експертът по здравна политика, обществено здраве и здравен мениджмънт д-р Антония Първанова в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Тя коментира разхлабените мерки и отварянето на границите ще доведат ли до втора вълна от COVID-19.

„Паниката и истерията и страхът не се влияят от нивото на интелигентност у хората, а от това колко е наситена средата с информация. Преди не сме имали толкова много социални медии, които да бълват информация. Хората бяха подведени лесно още и защото когато се вложат много пари в масмедиите е много лесно човек да се подведе.“, каза специалистът.

„Тази пандемия не е по-голяма, даже е по-малка от други пандемии от последните 20 години, въпреки че имаше много спекулации, най-вече с данните за броя на починалите.

Прави впечатление, че се спекулираше с пик, който някак все тича пред нас. Около 10 април беше този пик, който в България така и не дойде. Твърде много се играеше с данните от статистиката. Не са даваха данни на 1 млн. население, а от последните дни и т.н.“, коментира Първанова.

По думите й се е спекулирало с броя на заразените и починалите:

„По брой на починалите сме в една група със страните от бившия социалистически блок. Но по брой на тестове положението е отчайващо. Може би само Албания и Молдова да са след нас. Лошо впечатление прави, защо беше нужно, още в началото да се говори, че ще се закупят 3 млн. теста. После станаха 1 милион теста. Общия брой е 85 000 на направените тестове у нас, това е официалната информация. Това е 12 500 теста на 1 млн. души.“

Първанова посочи, че има 8 големи фармацевтични компании, които имат интерес от нови ваксини и лекарства. Акциите на две от тези компании са били на много ниско ниво на пазара, но в момента, в който е  обявено, че тези компании ще имат ваксина, техните акции са скочили драстично.

„Всичко е бизнес. Не си мислете, че компаниите, които произвеждат ваксини гледат само как да спасят населението, всичко е и бизнес.“, коментира специалистът.

„Спекулация беше в България да се твърди, че понеже имаме най-добрите мерки у нас има малко болни. Това не е вярно,  целите Балкани нямаха голям брой заболели. Мерките им бяха по различно време и различни. Виждате, че в Италия и Русия нещата са драстично различни.“, каза още тя.

По думите и изцяло са липсвали изказвания на епидемиолози и имунолози. „Повече говориха политиците. Ако се обърне внимание на времето, което се отделяше на специалистите и времето, в което говореха политиците, ще се види, че експертите липсваха като глас.

„Маскирането от тази пандемия на социални процеси, маскирането на тежки корупционни практики, маскирането на стари скандали не могат да се скрият“, заяви още Първанова.

Тя призна, че се е разболява от коронавирусът, както и двете й дъщери и техните годеници, които живеят в Англия.

„Едва не платих цената с животи. Паниката е за слабите хора, силните хора дори и да страдат вътрешно, знаят как да вървят напред, да водят и да им помагат.“, завържи д-р Първанова.

https://frognews.bg/

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!