Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: СУПЕР СКАНДАЛ! Бойко уредил личния си бодигард с 3 дка държавна земя в Банкя за 200 000 евро, далаверата заметена под килима

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

За комуниста бизнесмен, бизнесът значи далавера или по точно лъжа и кражба

Бойко Борисов е уредил един от бодигардовете на НСО, назначени да го пазят, със супер атрактивен имот в Банкя за 200 000 евро, научи ексклузивно Narod.bg. Парцелът е от 3 декара и е даден незаконно на пазвантина, след като са извършени цял куп фалшификации на документи.

Аферата се развива през 2012 г. когато Борисов вече се вихреше като премиер на България. Информирани източници на Narod.bg от МВР разкриват, че e направeна пълна проверка в Общинска служба „Земеделие” в кв. „Овча Купел” заради скандалния случай, но нещата старателно са заметени под килима.

Именно в Общинска служба „Земеделие” чиновниците направи менте документи, чрез които любимият бодигард на Бойко от НСО станал горд собственик на апетитния терен. По пазарни цени декарите струват минимум 200 000 евро.

Началото на историята се дава заради примитивен битовизъм, проявен от охранителя. В края на 2011 г. мъжът се оплакал деликатно на Борисов, че той и фамилията му са имотно голи. „Шефе, едно време комунистите са ни ограбили и са взели цялата земя на дядо. Нищо не ни върнаха след промените. Можем ли нещо да уредим”, попитал бодигарда, заигравайки се с тънката и любима струна на Бойко по темата дядовци и комунисти.

Борисов приел присърце молбата. Оказало се, че семейството на служителя на НСО имало земи около кв. „Суходол”. В края на миналия век част от тях били върнати, а другите не, но за сметка на това държавата тогава ги е обезщетила с бонове.

Източникът на Narod.bg сподели, Бойко Борисов привикал тогавашния земеделски министър Мирослав Найденов и му заръчал да намери решение по казуса с бодигарда си. Землището на „Суходол”  попадало под контрола на Общинска служба земеделие в кв. „Овча Купел”, която е пък под шапката на Министерството на земеделието. За това в издирването на подходяща земя на охранителя били впрегнати именно чиновниците оттам.

Спешна проверка в поземления фонд показало, че има свободни 3000 кв. метра земя в Банкя. Собствеността й към 2012 г. е била държавна. Да се дадат обаче току така на любимеца на Бойко не било толкова лесно. Преди това трябвало да се извършат множество фалшификации.

Първо, в поземлената комисия в кв. „Овча купел” се появила молба подписана от наследниците на дядото на мъжа, че на фамилията му не са били възстановени 3000 кв. метра земя. В текста настояват, държавата да им даде имот с такава площ или да ги обезщети финансово по справедливи пазарни цени. Уникално бързо от комисията върнали отговор, че претенцията им е основателна и могат да им предложат 3 декара, които се намират в Банкя. Двете страни се съгласяват и започва изготвянето на скица и нотариален акт, възмути се информаторът на Narod.bg.

Проблемът в цялата история е, че замяната е абсолютно незаконна.

Държавата действително може да даде свой имот на хора, на които земята не е била върната, но това може да стане само в рамките на едно и също землище. Тоест, родата на служителя на НСО, щом е имала невърната земя в кв. „Суходол”, Общинската комисия в кв. „Овча купел” трябва да им даде ако има свободен имот именно в „Суходол”. Нерде „Суходол”, нерде Банкя, обаче си казали чиновниците, пък и цялата работа тръгвала от капо ди ту капи в държавата Бойко Борисов и нямало как да се откаже далаверата.

Запознати разкриват пред Narod.bg, че не за първи път тази Общинска комисия вършила имотни услуги на приятели на бившия премиер. Едно от най-облагодетелстваните лица е бил прочутия неформален кмет на кв. „Люлин” Пацо Килията.

Фирми на известния столичен тарикат и много близък авер на Борисов, са получили по съмнителен начин стотици декари в землищата на Банкя, „Люлин”, „Суходол” и „Филиповци”. Говори се, че 50% от земите се държат от братовчеда на Борисов – Ради, който стана най-големия вносител на предпазни средства срещу коронавируса от Турция в пика на епидемия и освен това управлява охранителната фирма на Бойко – „Ипон”.

Въпросният Ради пък е в много близки бизнес отношения със боса от СИК Румен Пашата и Митко Каратиста. Преди време собственици на имоти на Околовръстното шосе в София близо до „Люлин” публично се оплакаха, че земята им се използва за незаконно сметище, а боклуците се изсипват от камиони, собственост на Ради. Братовчедът на Бойко бил и основен фактор в контрабандните канали за цигари и наркотици, твърдят спецполицаи. Радослав Иванов, както е истинското му име, се разследва заедно със скандалния бизнесмен Орлин Алексиев и за икономически далавери с Общинска банка.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!