Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петър Бояджиев: Гледам този списък и дори на мен ми говорят от първо лице две имена

Image may contain: 1 person, eyeglasses, beard and closeup

Петър Бояджиев

Гледам този списък и дори на мен ми говорят от първо лице две имена. Петър Терзийски, зет на Георги Атанасов, премиер на 10 ноември 1989 година и Георг Цветански, зет на Николай Дюлгеров, профсъюзният комунистически бос.

Сумата на двамата е общо 120 милиона долара. 1995 година Петър Терзиев намери начин да влезне в контакт с мен. Двамата с Цветански бяха босове на една фирма за търговия с лекарства - Балканфарма. Целта, да ходотайствам пред Жан Виденов да разреши приватизацията на 50 % oт българската фармацевтична индустрия, Дупница, Троян и Разград. Тяхната фирма имала контакт със сериозен инвеститор от Ирландия, който искал да купи тази част, но инатливият Виденов, не бил съгласен. 

Ирландците биле готови да дадат и 10 милиона долара комисионна, на този който им помогне. Тоест офертата беше даваме ви 10 милиона долара на вас със Жан и Сендов срещу приватизацията. Нали си в бизнеса, какво по нормално да се приватизира. Нали си за частната собственост. Аз в такива случаи оставям нещата да се развият по начин да си изясня къде им е далаверата. Виждам се със Жан, абе защо не продаваш фармацията на ирландците. Какви ирландци бе. Подставени лица. Георги Атансов е изнесъл пари в Ирландия и сега иска зет му да вземе евтино фармацията за да я препродаде после на двойна и тройна цена. 

И колко комисоиона ни предложиха от от откраднатите пари. 10 милиона долара казвам. Добре, да се включим ли в бандата им според теб и да сатнем и ние крадци. Не, точка ти знаеш на каква база са нашите отношения, исках само да разбера. И тъй при Жан Виденов те не успяха. Дойде Костов и след няколо месеца Петър ме вижда и казва благодари на Жан, защото ни спести 5 милиона, Костов се съгласи за 5 милиона. Да, купиха я и наистина след време я препродадоха и Терзиев отиде в Испания. Купи си едно огромно имение и стана търговец на недвижими имоти. И така дори и на мен ми говори нещо този списък а камо ли на други.

Дисидентът и политически емигрант Петър Бояджиев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/peter.boyadjiev.9

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!