Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ТЕАТЪР 2: Пачките в офшорите

Grigor Lilov

ТЕАТЪР 2
* Зад завесата от публикации - милиардите непипнати и в пълна сигурност
.
Васил Божков – Черепа е обвинен като огромен данъчен престъпник, ръководител на организирана престъпна (мафиотска) мрежа, поръчител на убийства, контрабандист на антики, сериен изнасилвач и т.н.
О.К. Държавата си върши работата!
.
Върши ли я? – Дръжки!
Защото всичко това мирише на театър не само заради липсващата „червена бюлетина” в Интерпол, на който бил даден според властите (виж предишния пост Театър 1).
Прилича на евтин и блудкав сериал, понеже досега държавата не е мръднала и пръста си да запорира каквото и да е негово имущество, банкови влогове и др. активи.
.
ЕДИНСТВЕН ЗАПОР ЗА ПАРЛАМА
- ЗА СТОТИНА ХИЛЯДИ ЛЕВА
.
Единственото изключение е случилото се с Телефонната палата.
Но и то не е съвсем така.
Направо е никак!
Задължително ще уточня този запор ЗА РАЗЛИКА ОТ ЛЪЖИТЕ НА МИСИРКИТЕ-НАРИЧАНИ МОИ КОЛЕГИ.
.
Този запор от НАП не е върху цялата сграда, както го представят колегите, а върху два самостоятелни обекти вътре в нея.
ЗАПОРЪТ НА НАП Е ВЪРХУ КАФЕНЕ И НОЩЕН КЛУБ.

И претенцията е за жалките за милиардера малко над стотина хиляди лв. - 115 126,12 лв. главница и 20 235,63 лева лихва за ползван неправомерно според НАП данъчен кредит.
(за самата сграда с площ над 15 000 метра виж бележката след края на поста)
.
**** 2 700 фирми, над 700 страници
списък на дружества и лица ****
.
Тези стотина хиляди лева са срещу...
Я да го видим това "срещу"!
Не в написаните от мен десетки публикации и очерци за олигарха в мои книги, а от официални източници и документи, които съм докопал и ползвал, за да очертая още преди години империята.
Според специален доклад на НСБОП (службата за борба с организираната престъпност) Васил Божков пряко и непряко е контролирал 2700 юридически лица: фирми, обществени организации, фондации и сдружения, културни институти, спортни клубове.
.
Според официалния държавен Търговски регистър – в публичното му част (бел.: защото въпреки демокрацията има и непублична част, недостъпна за непосветените), Васил Божков присъства лично - като собственик, член на управителен съвет или на директорски борд в само 87 дружества, 12 от които са заличени или прекратени.
____________________________
Обаче според различни др. справки (в търговските отделения на съдилищата, в правно-информационни системи и т.н.) списъкът на физическите и юридически лица, свързани с него изпълва цял много, ама мноооого дебел том – 703 страници!
И този том е само за онова в България!
____________________________
.
И въпреки това за подгонения олигарх няма запори, няма секвестиране, няма информация, въобще няма нищо!
Но иначе си имаме органи за тази цел колкото щеш, дори в изобилие: Служба за финансово разузнаване, ДАНС, др. секретни служби, НАП, Специализирана Прокуратура, Комисия за противодействие на корупцията и да не броя по-нататък.
.
***** Пачките в офшорите*****
.
А повдига ли някой въпроса за офшорните капитали, водещи се на негово име и на името на компаниите му?
Знам отговора, който ще ми дадат – те са офшорни, следователно неизвестни от една страна, а от друга – няма как да се запорират.
Този отговор ще бъде лъжа!
Защо?
И не е защото аз в публикациите ми за тази знакова фигура на прехода и в книгите си съм посочил някои от тези офшорки на Васил Божков - Черепа.
Защо ще бъде лъжа, го обяснява един пост, който съм пуснал преди време на днешната дата във връзка с поредната родна и световна патардия около такива капитали
https://www.facebook.com/photo.php?
.
****************(самия пост)
ЗНАЯТ СЕ 343 РОДНИ
ОФШОРНИ МИЛИОНЕРИ
.
В НАП имат данните на 343 родни офшорни милионери.
По разни острови и зони всеки от тях държи в тамошните банки своя сметка със салдо над 1 млн. евро равностойност към 31 декември 2017 г.
Тази информация няма нищо общо с искането на гл. прокурор Цацаров ДАНС и секретните служби да предоставят цялата налична информация за сметки и имоти в чужбина на разни лица.
--------------------------------------
Информацията е събрана от международния обмен.
През октомври 2015 г., както ви съобщих, България подписа две международни спогодби: Многостранната конвенция за административно сътрудничество по данъчни въпроси и Многостранното споразумение за автоматичен обмен на информация към чл. 6 от Конвенцията. В тях участват 114 държави и близо 40 офшорни зони (ратифицирали са, иначе са я подписали 128 държави досега).
Документите влязоха в сила за нас през 2016 г. и през есента на 2017 бяха получени първите данни.
Списъците се обменят всяка година
--------------------------------------
НАП може да изиска данни за сметки и доходи на българи зад граница чрез:
1. две евродирективи за сътрудничеството и автоматичен обмен на данъчна информация в ЕС;
2. международната конвенция, за която стана дума;
3. по линия на спогодбите за избягване на двойно данъчно облагане (СИДДО).
Проблемите обаче са няколко:
1. декларирането на една банкова сметка в офшор от дадено лице не означава, че са декларирани и др. такива сметки в същия или различен офшор;
2. държавата не проверява съотношението между декларирани доходи у нас и финансови и материални наличности в чужбина и офшорите - т.е. дали няма укрити приходи и активи;
3. държавата се разсея за скандалите с офшорните световни разкрития (например Панамалийкс), отказа да вземе копие от предложените ни немски дискове със сметки в швейцарски банки и т.н.;
4. не ми е известно НАП да е изисквала данни когато и да е и за което и да е лице. Това, което имат е годишният списък, който се изпраща по евродирективите и Конвенцията автоматично - без поискване от наша страна веднъж годишно;
5. както е известно, правилата у нас се (не)прилагат според човека, посоката на политическите ветрове и когато се обръща палачинката.
***********(край на онзи пост)
.
.
ПОСЛЕСЛОВ
.
Така въпреки „жестокото” подгонване на олигарха, милиардите му у нас и в чужбина, които се водят на негово име, си остават напълно защитени, в пълно спокойствие и сигурност заради точка 5 от онзи пост, който пуснах навремето.
.
Следователно подставеното лице Васил Божков е пожертвано, за да се трупа репутация пред правителствата и секретните служби на Запад.
Но огромното състояние, което от свое име той представлява, ще си остане непипнато, за да не се карат българските властници и служители на Темида с едно друго правителство и други секретни служби - на Изток от нас!
Въобще театърът е по мотив от прочуто стихотворение на поета Никола Вапцаров:
"Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!"
.
********
********
********
обещаната бележка след края на поста:
ТЕЛЕФОННАТА ПАЛАТА –
ВСЪЩНОСТ ОФИС ЦЕНТЪР
С ПОМЕЩЕНИЕ ЗА МУЗЕЙ
.
Сградата е собственост на свързаното с бизнесмена Васил Божков дружество "НГ Пропърти". То я закупи през май 2017 г. от БТК за 17.3 млн. евро.
"НГ Пропърти" е изцяло собственост на компанията "Ню Геймс", в която член на Съвета на директорите е акционерът в строителния "Нове холдинг" Васил Божков. Той участва и в управата на "НГ Пропърти", чийто капитал е 36 млн. лв.
Много порочен обръч се е получил:
1.Даваме помощи на циганите да се интегрират, на социално слабите, за да оживеят и жалки пенсии на пенсионерите, за да продължат да дишат.
2. Те ги даваха на Националната лотария, за да спечелят, но не печелеха никога – печелеше Васил Божков.
3. С част от печалбата купува Телефонната палата май за музей.
При това не я купил пряко с част от печалбата, макар че си е намалил облагането, а на практика я е взел чрез банков кредит.
Е, не можеше ли държавата да си направи музея, без да слага за посредник Черепа?
.
Официално намерението на дружеството е да направи от Телефонната палата музей, в който да има и лаборатории за реставрация на артефакти.
____________________
Неофициално и фактически за разлика от неистините в медиите става дума за бизнес проект за офиссграда с жилищна част, в част от която ще бъде разположен и музеят.
____________________
Затова според одобрения от главния архитект на столицата проект ще се строят огромни подземни гаражи и ще се изгражда още един етаж. Като част от проекта покривът на зданието ще бъде превърнат в нов мансарден етаж.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.facebook.com/grigor.lilov/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!