Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев награди прокурорката, отказала да разследва него и Цветанов за „Апартаментгейт“

Отличен е и Ангел Кънев - новото "острие" на спец обвинението

Пресцентърът на главния прокурор разпространи следната новина, придружена от снимки:

„Днес, 29.05.2020 г., на официална церемония в сградата на МВР главният прокурор Иван Гешев връчи грамоти, тематични плакети и предметни награди на ръководителите и служители на прокуратурата на Република България, Министерството на вътрешните работи, Държавна агенция „Национална сигурност“ и Държавна агенция „Технически операции“ за показан висок професионализъм и отлично взаимодействие по разкриване и разследване на дела с висок обществен интерес и значимост.

Сред наградените бяха: министърът на вътрешните работи – Младен Маринов, главният секретар на МВР – Ивайло Иванов, председателят на ДАНС – Димитър Георгиев, зам.-председателят на ДАНС – Николай Ненков, председателят на ДАТО, зам.- ръководителите на Специализирана прокуратура – Ангел Кънев и Валентина Маджарова, административният ръководител на Военноокръжна прокуратура – София – Петър Димов, както и директорът на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР – Стефчо Банков.

Отличия получиха още прокурори и следователи от Специализирана прокуратура, прокурори от Софийска градска прокуратура, разследващи от специализирано междуведомствено звено към Специализирана прокуратура, както и полицейски служители от СДВР и ГДНП.“

Любопитното е, че сред наградените е прокурор Маджарова, за която вчера се разбра, че е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на гражданското сдружение „Боец“ срещу бившия заместник на Бойко Борисов в ГЕРБ – Цветан Цветанов за „Апартаментгейт“, разкрит в публикациите на „Свободна Европа“ и „Биволъ“.

Според юридическия сайт „Де факто“ Маджарова е oтĸaзaла paзcлeдвaнe и cpeщy Ивaн Гeшeв пак пo cигнaл нa „Бoeц“ зa нapyшaвaнe нa зaĸoнa пpи cĸлючвaнитe cпopaзyмeния c oбвинeни в opгaнизиpaнa пpecтъпнocт.

Юристката е бивш paйoнeн пpoĸypop нa Cpeдeц. Тя стана известна през 2016 г., когато беше избрана за пpoĸypop нa гoдинaтa в ĸлacaциятa нa Acoциaциятa нa пpoĸypopитe. Пpeз 2018 г. е пoвишeнa в Oкръжната прокуратура в Шyмeн, a пocлe е пpeмecтeнa в cпeцпpoĸypaтypaтa пpeз юни 2019 г. Половин година по-късно беше избрана за неин зам.-шеф.

Сред наградените е и прокурор Евгения Станкова, която съобщи, че „Тад груп“ – дружеството, заподозряно, че е пробило сървъра на Националната агенция за приходите, е направило опит да хакне и поливната система на парламента, за да пръска официалните делегации.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.mignews.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!