Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кьовеши: В София са откраднали €1 млрд. евро-пари и са си накупилили апартаменти

„В България стотици политици са си купили апартаменти с откраднати евро-пари, а ние тук в Брюксел не можем да се разберем за прокурор, който да ги арестува.

И да върне парите на европейските данъкоплатци“ – това току що каза Лаура Кьовеши на изслушване в Комисията по правосъдие към Европейския съвет.

„Срамно е, че кандидатурата ми е блокирана точно от страни като България и Румъния, където елитът станаха милионери и милиардери, благодарение на европейските пари. Виждате, че другият кандидат от Франция се отказа, но в момента не можем да изберем никого, заради откровен саботаж от крадците.“ – добави прокурорката, която в Румъния вкара един премиер, няколко министри и десетки депутати в затвора.

„От къде мислите са парите за тези апартаменти? Тези страни нямат значими собствени бюджети, нямат икономика, заради корупцията. Нямат приходи. Единствените готови пари са тези от Европа. И забележете мащаба – говорим за стотици апартаменти, най-евтиният от които е 300 хиляди евро.

Говорим за отклонени минимум 1 милиард евро само за това. И вътре са министри, прокурори, полицаи, съдии. Как ще се разследват сами? Всички са крали от Европа, и се пазят едни други. До кога ще губим време и няма да създадем своя прокуратура, която да вземе мерки…“ – попита Кьовеши.

Припомняме, тя не може да поеме поста, блокирана основно от Румъния, която председателства Съвета на ЕС, подпомагана от криминални правителства като това на Бойко Борисов и други, които се страхуват от контрол.

У нас те са си уредили Цацата и Пеевски да ги пазят, но с Кьовеши няма да има „лабаво“ и отиват „на топло“… И Бойко, и Цвъко, и цялата Шайка…

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!