Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мангъров констатира... геноцид?: В България животът е по-кратък. Няма много възрастни. С 200 ЛВ ПЕНСИЯ НЯМА КАК ДА СТАНЕШ ВЪЗРАСТЕН. Затова и няма висока смъртност от вируса

В България просто няма кой "яко да измре", защото ние живеем много по-кратко от хората в развитите западни държави и възрастното ни население е много малък процент. 

В България няма много възрастни хора, за това и смъртността е ниска. Няма как да станеш възрастен с 200-300 лева пенсия, констатира пред Антон Хекимян по БТВ вирусологът доц. Атанас Мангъров.

Ние сме на 80-то място в света по брой възрастно население. Средната продължителност на живота у нас е 73 години, в Италия е 80 години, поясни той. Ние сме страна, в която няма масово възрастни хора на 80-90 години, освен някои единици. Така са и останалите страни с ниска смъртност. 

Поне 280 хил души са били в контакт с коронавируса, но не са разбрали, 0.04 % е смъртността. При морбили е 1 на 1000 - повече от тази от Ковид. 

Ние сме като болница, в която няма недоносени новородени. Иначе и аз съм суха съчка също, използва традиционните си метафори доц. Мангъров. 

Нямам конфронтация с никого. На мен просто това ми е работата и коригирам неща, които не са правилни, правя каквото мога, всичко беше правилно, но можеше да не се нанесе такъв икономически удар, допълни той.

Източник/ци: https://petel.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!