Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Румен Петков: Бойко Борисов е зависим от Горанов и факторите, които са зад него

“Аз, ако съм собственика, бих излязъл да кажа: “Аз се казвам Иван, имотът е мой, точка. Построил съм го с такива пари. Точка. Сега, не разбирам любопитството на Румен Петков, но аз съм човекът, аз съм собственикът, аз съм го построил с двете си ръце, трима хамали бях взел и двама приятели“. Но да се мълчи по този въпрос според мен е, как да кажа, и грозновато, и глуповато, защото това злепоставя институциите в България. То ги злепоставя пред българските граждани. Усещането е “някой нещо крие“.

И след като този някой нещо крие, значи там сигурно стои човек с неприлично голяма власт и с прилично ниски доходи, които не му позволяват да построи такова нещо и да живее в него. А е много лесно. Аз не мисля, че ще се заложи там някой да снима, че влезе министър Х или министър Y. Но пак казвам, мълчанието е по-лошо от крясъка, в случая“.

Това заяви пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ лидерът на АБВ Румен Петков, който преди два дни се снима пред къща, за която има съмнения, че е строена за финансовия министър Владислав Горанов. Именно по тази тема са уводните на бившия вътрешен министър.

Освен от главния прокурор, Румен Петков иска отговор и от министър-председателя Борисов: “Министър-председателят да излезе и да каже: “Аз нямам министър, който е стъпвал там“. Но го подозирам, че няма да излезе. Той лъже много, но чак толкова според мен не би рискувал. От общинарите вероятно бихме получили (отговор), защото там все пак сигурно има адресна регистрация, разрешено е строителството на някой.

Аз нямам съмнение, че кметът на Самоков би отговорил, ако бъде запитан. И аз ще го запитам, ако примерно още два-три дни това нелепо мълчание продължава. Но когато в нашата държава е нормално министърът да живее някъде и да не си плаща наема, ми, че примерно сега в навечерието на 24 май аз искам да се обърна към нашите студенти, които живеят в България. Ако искате да имате бъдеще на министри, не си плащайте общежитията.

Това е практика, която министър-председателят Борисов толерира и аз съм сигурен, че ако вие не си плащате общежитията, той ще прояви разбиране към вас. Иначе би било двоен стандарт – студентът да си плаща общежитието, а министърът да не си плаща наема. Когато в съзнанието на един министър думата “наем“ е чуждица, изводите, които си правят нашите партньори за нас са, да бъдат по-обран, грозни. И го казвам не като разсъждение, а като резултат на разговори с наши партньори“, продължи Петков.

Според него премиерът Бойко Борисов има манталитета да уволнява по няколко министри наведнъж, с което бившият вътрешен министър искаше да каже, че в даден такъв момент и Горанов може да се раздели с поста си на министър на финансите.

“Когато обществото осъзнае, че сме били достатъчно лъгани, че излизаха трима говорители, които според мен са хора с ментални увреждания… не може на Цветница да излезеш и да говориш на българския гражданин, че ще обикаляме ями с разлагащи се трупове, че няма да стигнат чувалите за труповете, че детски ръчички ще стърчат от хладилни витрини. Но те го правеха всичко това, за да може два месеца по-късно да излезе г-н Борисов и да каже: “Аз ви спасих“.

Той досега бил скромен, познавам го човека, той може би има някои качества, но точно това не фигурира в справката за него (скромност), и сега ще започва да се хвали. Когато трима изроди, независимо от това дали са шефове на болници, или каквито и ще да са, излизат и постоянно обясняват: “Тука ще тънем в гниещи трупове“, изведнъж излиза един човечец, в случая Бойко Борисов, и казва: “Аз ви спасих, вие трябва да сте благодарни, че ви управлявам аз“. Това изглежда някак си разбираемо, защото на теб ти е обяснено, че ако още не си умрял, го дължиш на 90% на Борисов и 10% на малкото време, в което той не е на екран“, коментира той самохвалството на Борисов.

“Борисов лично осигури на 300 000 столичани, по данни на подопечни нему ведомства, да излязат от София преди Великден.

После каза: “Затваряме София“. Държаха жени, деца на входа на София, не ги пускаха да влязат, след като той е обезпечил да излязат. И след като излязоха да ни обяснят колко страшно ще стане сега, известно е, че българинът като цяло не твърде обича софиянеца, защо трябваше да налагаме допълнителна омраза? Защо трябваше да разделим обществото? Защо трябваше допълнително да насаждаме омраза на едни срещу други? Отговорът е един и го видяхме онзи ден на екрана: “Аз съм вашият спасител“.

Днес, доколкото разбирам, е имало втора серия. Това е психически терор. Аз не разбирам тази женица, която е председател на Съюза на фармацевтите, виждал съм я веднъж в живота си, може и да греша на кой съюз е, дето я обвиниха за това, че няма да има лекарства. Бе, излиза човек, който ти говори за трупове! Грозна картина, която тероризира. И никой прокурор не му повдигна обвинение. Онзи ден излиза Мутафчийски и като го питат какво очаква, той казва: “Очаквам да мрат“! С видимо неодобрение на факта, че умрелите не са толкова, колкото биха зарадвали него. Това е патология.

Каква е причината Горанов да заема поста министър на финансите вече 6 години, запита Лили Маринкова своя гост, а той отговори по следния начин: “Очевидно Борисов му има доверие. Очевидно факторите, които олицетворява Горанов с присъствието си в кабинета, Борисов не може да ги заобиколи.“ Румен Петков се допълни с думите: ““Очевидно Борисов има такъв тип зависимост от него, че не може да я пререже отведнъж.“

За извадената кореспонденция от Васил Божков, която е между него и Владислав Горанов, и липсата на отговор от последния, Румен Петков заяви: “Според мен такъв отговор няма и да има“.

Лидерът на АБВ смята, че някой кара Цветомир Найденов да се появява по телевизиите и да говори срещу Васил Божков.  Той е озадачен от мълчанието на опозицията в парламента по това, че в паметната записка на Божков от среща с Кирил Домусчиев, са замесени министър-председателят и финансовият министър, което според него трябва да означава “Вот на недоверие за цялостно творчество“, поискан от опозицията.

Борисов: Получихте рядък шанс да ви управлявам! (тулупи, негодници, мисирки...?)

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Тодор Живков: Всичко, което ви говорихме за социализма, все едно църният дявол ви го е казвал!

Източник/ци: https://www.mignews.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!