Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Случайна ли е срещата на Херо Мустафа с Радев?: Lupa.bg

Интрига в Lupa.bg: Случайна ли е срещата на Херо Мустафа с Радев?

Миналата седмица, когато държавата се пукаше по шевовете от напрежение заради ДДС-разлома между премиера и финансовия министър и анонсираните от Васил Божков разкрития за властта, на „Дондуков“ 2 се проведе любопитна среща. На 14 май без много медиен шум в сградата на президентството пристигна американският посланик Херо Мустафа.

Малко след посещението на г-жа Мустафа при държавния глава от прессекретариата на президента изпратиха семпло съобщение – че двамата са обсъдили „перспективите за развитие на двустранното стратегическо партньорство и активното сътрудничество в борбата с коронавируса“.

Lupa.bg обаче научи, че разговорът между Херо Мустафа и Румен Радев е бил доста продължителен, и то по наболели вътрешни въпроси.

Именно миналата седмица премиерът Борисов изпусна репликата „На който не му харесва решението за ДДС-то, да си подава оставката и да заминава нататък“. Това отприщи коментарите в парламента, че министър Владислав Горанов всеки момент може да сдаде поста.

Само че положението далеч не е толкова просто, защото едно скандално оттегляне на финансовия министър би могло да коства живота на целия кабинет.

„Ситуацията е патова и въпросът най-вероятно ще се реши отвън. Посещението на американския посланик при президента касае предстояща развръзка - очакваме развитие до дни“, споделиха пред Lupa.bg от обкръжението на Румен Радев.

Не бива да се забравя, че държавният глава се ползва с много голямо доверие от страна на американските представители у нас – той все пак е натовски генерал и е преминал през военно обучение в САЩ.

Според близки до "Дондуков" 2, ако кризата във властта у нас ескалира, стратегическите ни партньори ще лобират именно Румен Радев да е част от решението на сложното политическо уравнение.

По непотвърдена информация президентът и американският посланик са обсъдили и вариант за служебен кабинет - в случай че на държавния глава му се наложи да съставя такъв за втори път. 

Georg Georgiev:
Бойко Борисов - комунист, майор от УБО, и син на полковник от МВР или на който и да било.

Ексклузивно! Бойко Борисов е бил агент на ДС (ДОКУМЕНТИ)

Как призракът на комунизма управлява нашия свят: Глава 1: СТРАТЕГИИТЕ НА ДЯВОЛА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

75% от ръководителите на "дясно"-комунистическата бкп-ГЕРБ са бивши леви комунисти – начело с лидера си

Комунистите в ГЕРБ са повече от БСП! Бойко уж се отказва от партията-майка едва през 1995-а: Разследване на Narod.bg

Вярно ли е, че ако изкъпете 5 гербаджии, ще излязат поне 6 „чисти“ комунисти?

Хитрите деца на Лукавия: Един от най-младите някога членове на БКП, израснал в семейство на комунисти – По наглост и лъжа е първи в ЕС!

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

 

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!