Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Декларация за учредяване на Преходно китайско правителство

chinainterimgov.org, renminbao.com

С наближаване на демократичната реформа в китайското общество, ние взехме твърдото решение да сформираме Преходно китайско правителство като израз на политическата воля за демократична реформа и за цялостно унищожаване на тираничния режим на китайската комунистическа партия (ККП), установявайки конституционна демокрация и федерално управляван Китай.   

Посредством насилие и държавен тероризъм бюрокрацията на ККП изгради една еднопартийна, авторитарна система. Тя отрича напълно принципа "Върховната власт принадлежи на народа". Тираничният режим на ККП представлява една полицейска държава, която лиши напълно хората от техните права за политически избор. Монополът на ККП върху държавната власт е в разрез с духа на съвременното право, поради което е нелегитимен. Сегашната политическа система на Китай всъщност представлява незаконно притежаване на държавната власт от страна на ККП.      

Цялата история на ККП доказа, че в основата на политическата воля на ККП лежи тоталитарното марксистко-ленинистко самодържавие в неговата най-крайна форма. Над половин вековното управление на ККП в Китай представлява процес на превръщане на Китай в духовна и културна колония на марксизма-ленинизма. ККП не е нищо повече от един политически агент на приложения марксистко-ленински абсолютен контрол на мозъци в Китай. В духовен смисъл, ККП е чужд режим, който упражнява политическо робство и колониално господство върху китайския народ. От дълго време китайският народ е сведен до нивото на политически и културно пречупени човешки индивиди.

Цялото минало на ККП е доказателство, че този режим е исторически най-голямата предателска група в Китай. В името на своето оцеляване и сигурността на тоталитарната диктатура, ККП даде големи части от нашата територия на чужди държави и исторически подписа международни договори за признаване легитимността на руската окупация на голяма територия от Китай. Дори още по-непростимо е предателството на ККП срещу културата на отечеството ни. Откакто ККП заграби властта историята на Китай е не само процес на превръщане на Китай в духовна и културна колония на марксизма-ленинизма, той е и процес на унищожаване на традиционната китайска култура в името на марксизма-ленинизма.

Цялата история на ККП, използваща политическото насилие, за да монополизира държавната власт, доказа, че ККП е криминална група, която проявява черти на тероризъм и чиито членове извършиха престъпления срещу човечеството. Социалните трагедии в съвременното китайско общество са все политически резултати от диктатурата на ККП. Бюрокрацията на ККП използва своята авторитарна власт, за да извършва престъпления срещу човечеството, включително избиване и заробване на хора, политическо преследване, етнически, културен и духовен геноцид, масови изтезания, плячкосване на социално и гражданско богатство, и др. Десетки милиони китайци загубиха живота си във всевъзможни трагедии, които диктатурата на ККП сътвори.

Сегашното състояние на Китай е друг пример за това, че ККП е политическа мафия, която разчита на насилие и лъжи, за да запази своята тоталитарна диктатура. Политическата и морална основа на ККП е срината. Единственото, което ККП има сега като политическо намерение, е нейното използване на корумпирана власт, за да заграбва привилегии и облаги. В името на своите антихуманни и антиобществени политически амбиции, ККП използва въоръжените сили, полицията, специалните агенти, затворите и принудителните трудови лагери за осъществяване на мафиотското си управление, което води до широко разпространени и многобройни инциденти на несправедливост, както и до апелирания на хора, които са били онеправдани. Правителствените служители сътрудничат с бандити, за да нанасят вреда на народа. Социалната справедливост е изчезнала безследно.

Състоянието на държавните дела в Китай днес показва, че ККП е група от нечестни и корумпирани чиновници, криминална фракция, виновна в корупция и приемане на подкупи. Подпомогнатата от ККП икономическа реформа – както някои вярват - прави невъзможно да се изгради икономика на свободния пазар. Справедлива, свободна пазарна икономика може да бъде създадена само на основата на върховенството на закона, където всички законни правила се прилагат еднакво за всички. Но определената от ККП еднопартийна авторитарна законова система несъмнено принадлежи към автократните драконовски закони, чието предназначение е да поддържат привилегиите на господстващата класа. Автократните драконовски закони не позволяват да се знае за принципа на върховенството на закона в живота, където законните права на всички граждани са равни.   

Провежданите от ККП икономически реформи в крайна сметка оформиха една шуро-баджанашка пазарно-капитална система. Това е икономически механизъм, при който корумпираните чиновници се възползват от корумпираната власт, за да се съюзяват с  безскрупулни търговци и да плячкосват социалното богатство и богатството на обикновените граждани под привидна законност.   

Тираничната икономическа система на ККП има за своя опорна точка корумпираната авторитарна власт, използвайки търгуването с власт като балсам за своите операции. Подобна пазарна икономика, контролирана от мощната привилегирована класа, е обречена на крайна поляризация в богатството и правата на гражданите. Тя ще създаде несъмнено рай за онези от привилегированата класа, които притежават власт и влияние в комунистическата партия, в това число и за безскрупулните търговци, които са свързани с ККП. А обикновените граждани ще бъдат докарани до състояние на относителна или абсолютна бедност.

Написаната с кръв и железни факти история доказа, че бюрокрацията на ККП е коренната причина за страданията в Китай, коренната причина за престъпленията срещу човечеството, както и коренната причина за социалната несправедливост и трагедии. ККП е източникът на цялото зло и е враг на народа. Само при пълното унищожаване на авторитарното управление на ККП Китай ще може да бъде освободен от призрака на духовната и културна идеология на марксизма-ленинизма, а ние ще можем да възстановим духовната култура на Китай и да постигнем социалния идеал на всеобща свобода и щастие за китайския народ.     

Преходното китайско правителство си поставя следните две основни политически задачи, съответстващи на волята на народа, на общественото мнение и на настоящия исторически момент:

1. Да приеме за своя основа действията на хората за опазване на фундаменталните човешки права и противопоставяне на тиранията; да обедини хора с възвишени идеали, които работят за свобода и демокрация вътре в ККП, в правителството и в армията, като в крайна сметка организира социални и политически мероприятия за цялостната съпротива на народа; да приложи всички възможни политически средства на съвременния разум и съвест, за да унищожи напълно тоталитарната автократна политика на китайската бюрокрация и да проправи път за създаването на Федерален Китай на конституционната демокрация.

2. Да създаде система на конституционната демокрация, основана на принципа на "Върховната власт принадлежи на народа" и в духа на съвременното право и теории за разделение, контрол и баланс на властта, и да учреди китайска федерация, съобразно принципа за автономия и република на етноси и региони.

Всички политически цели на Преходното китайско правителство могат да бъдат обобщени както следва: премахване на марксистко-ленинистките идеали и възстановяване на Китай; неутрализиране на тиранията и въвеждане на гражданските права; приемане на управлението на закона и защитата на човешките права, свободи и демокрация; създаване на конституционно управление, етническа автономност и федерална република.    

Процесът на реализиране на горепосочените основни политически задачи на Преходното китайско правителство представлява също така неизбежен процес на пълно социално преобразуване. Социалното преобразуване на съвременен Китай трябва да е в съгласие със следните четири основни принципа:  

1. Премахване на политическата система, при която държавната власт е в действителност частна собственост на бюрокрацията на ККП, и установяване на конституционна демокрация, основана на принципа "Върховната власт принадлежи на народа", както и на принципа за контрол, баланс и разделение на властта.

2. Премахване на монопола на ККП като собственик на земята в името на държавата, или действителното отнемане на частното притежание на земята от ККП посредством справедлив и безпристрастен процес на поземлено преразпределение; установяване на система, която да защитава еднакво правото на притежание на земя на всеки китайски гражданин.   

3. Премахване на икономическата пазарна система на шуро-бажданащината, която използува корупцията във властта като опорна точка и гледа на търговията с власт като на своя отличителна черта; изкореняване на причината за крайна поляризация в благосъстоянието и правата на гражданите, и установяване на икономика на свободния пазар, базирана на равенство в гражданските права и отразяваща принципите на справедлива конкуренция и хуманност.  

4. Премахване на тоталитарното управление на бюрократичния режим на ККП, който извършва културен геноцид срещу етносите, и създаване на система на федерална република, основана на автономията на етноси и райони.

Горепосочените четири принципа за политическа и социална трансформация могат да бъдат обобщени като четири политически линии на Преходното китайско правителство, което "връща правата на народа", "връща земята на народа", "връща благата на народа" и учредява република от всички етнически групи.

След като Преходното китайско правителство осъществи горепосочените две основни политически задачи, Китайският конгрес за държавна политика и властови контрол ще упълномощи Временния президент да разпусне Преходното китайско правителство. 

Диктатурата на ККП използува своята политическа власт за държавен тероризъм, отхвърля принципа "Върховната власт принадлежи на народа", лишава напълно народа от неговото право на политически избор. Затова, преди премахване тиранията на ККП, легитимността на каквато и да е политическа власт и политическа сила не можа да постигне справедливо, отворено и свободно избиране, което да отразява политическата воля на китайския народ. При тези обстоятелства легитимността на Преходното китайско правителство произтича от основните политически задачи на Преходното правителство и от неговото разбиране и принципи за държавна власт.

Основна политическа задача на Преходното китайско правителство е да приложи всички възможни способи на съвременния разум и съвест, за да унищожи напълно тиранията на ККП, т.е. да забрани незаконното притежание на държавна власт от бюрократичния режим на ККП, както и всички правни системи, асоциирани с тази политическа власт.

Една от главните политически цели при отхвърляне тиранията на ККП е установяването на конституционна демокрация, която да прокарва като свой принцип концепцията "Върховната власт принадлежи на народа" и така да гарантира законността на бъдещата държавна власт в Китай, опирайки се на политическото право на избор на всички китайски граждани. Това означава, че основната политическа цел на Преходното китайско правителство е да създаде законна база за държавната власт, която да съответства на съвременния дух за управление според изискванията на закона.    

Без съгласието на народа никой не може да контролира държавната власт; политическото право на избор на народа представлява основата за легитимност на държавната власт - това е началният и крайният политически принцип на Преходното китайско правителство, както и политическо убеждение, неподлежащо на промяна. Затова Преходното китайско правителство прави следното историческо изявление пред народа:

Преходното китайско правителство няма абсолютно никога да преследва монопол на държавната власт и абсолютно никога няма да се опита да се сдобие с държавната власт посредством мащабната социална реформа. Най-висшата цел на Преходното китайско правителство се свежда единствено до установяване на политически ред посредством конституционна демокрация и до връщане на народа на неговото политическо право на избор, което му бе отнето от тиранията на ККП.

След като тази цел бъде осъществена, Китайският конгрес за държавна политика и властови контрол ще упълномощи незабавно президента да обяви разпускането на Преходното китайско правителство и преминаването към провеждане на общи избори, за да се реализира принципа на "Върховната власт принадлежи на народа". В бъдещ Китай, когато бъде завършена системата за конституционна демокрация, всяка личност или партия в държавната власт трябва да са поставени там съгласно правото на народа на политически избор, като това право трябва да бъде упражнено практически и ефективно посредством отворени, справедливи, свободни и редовни избори.

Горепосочените политически задачи, поставени от Преходното китайско правителство, както и неговата позиция и отношение към държавната власт, съставляват фундаменталната основа за легитимност на Преходното китайско правителство.  

Всички тези, които бяха избити, малтретирани, тормозени, потъпкани и нападани от тираничния режим на ККП, са главната движеща социална сила зад великото демократично преобразуване на Китай. Тази социална сила е съставена от следните групи: 900 милиона селяни, които бяха лишени от поземлена собственост и на които се гледа като на "парии"; селскостопански работници в градовете, които съставляват групата на съвременните роби, лишени от основни човешки права; уволнени от държавните предприятия работници, които са лишени от елементарни условия на живот; милиони цивилни, които подават жалби за извършена срещу тях несправедливост от корумпирани чиновници; изселени семейства, чиито домове в градове и провинции бяха апроприирани и съборени, и които са лишени от своето право на жилище; бивши военнослужещи, пенсионирали се от армията и не можещи да намерят работа; дипломирани студенти, които не могат да намерят работа след завършване на своето образование; частни предприемачи, индустриалци и бизнесмени, чиито ресурси се ограбват от корумпирани чиновници на всички нива; обикновени войници и редови офицери, които са тормозени и потискани от военната бюрокращина; хора, подложени на политическо преследване затова, че настояват за свобода на мисълта, словото или убежденията; членове и служители на ККП, които са преследвани заради тяхното изразяване на политически и демократични идеи, и които са в търсене на правилната социална съвест; служители, които са отстранени в борбата за власт в системата на ККП, и които прозират тиранията и антихуманната същност на ККП; както и всички китайски граждани, които отказват да бъдат политически роби. Фокусирайки се върху създаването на един свободен Китай, Преходното китайско правителство ще стане символ на политическата воля за едно велико демократично преобразуване.    

През изминалия половин век хората разбраха, че своеволният режим на ККП е източник на насилие и държавен тероризъм. Контролираното от режима на ККП държавно насилие е извор на престъпления, терор и мъка. Ето защо, само след цялостното отхвърляне на тираничния режим на ККП и отнемане на способността му да си служи с това държавно насилие, Китай ще може да се освободи от него напълно. В този исторически момент, когато Китай започва своето велико демократично преобразуване за променяне хода на историята, Преходното китайско правителство провъзгласява следните естествени и справедливи права, които принадлежат на народа:  

1. Тираничният режим на ККП се опира на държавния тероризъм и насилието, както и на деспотичното законодателство, администрация и юрисдикция, за да лишава хората от техните основни човешки права. При тези обстоятелства народът има право да се постави над ограниченията и злите закони на деспотичната ККП и да намери свои начини за отстояване на основните си човешки права, съпротивлявайки се на тиранията.

2. Тиранията на ККП упражнява директно държавно насилие, като използва армията, полицията и затворите, за да потиска хора, които се обявяват в защита на основните човешки права и на действията за съпротива на тиранията. При тези обстоятелства, народът има право на самоотбрана и отвръщане на удара, както и има право да неутрализира тиранията с бунт.

Отстояване на основните човешки права и оказване на съпротива на тиранията – със самозащита и общонароден бунт за сваляне режима на ККП – са две политически права на всеки потиснат народ. Те са естествени, справедливи и съответстват на духа на съвременните закони, те представляват законното народно право на упражняване на натиск. Само когато в историята бъде приложено законното народно право за упражняване на натиск, както на теория, така и на практика, ще може да бъде отхвърлено своеволното държавно насилие на ККП. Когато в лицето на тиранията народът се откаже от своето законно право за упражняване на натиск, той се отказва от всичко. В този смисъл великото демократично преобразуване е социалният стимул за народа да извоюва своето законно право да упражнява натиск.    

В различни исторически етапи хора с възвишени идеали в ККП се надигаха в съпротива на нейния своеволен деспотизъм, призовавайки за свобода и демокрация. Трагичният край на тези хора бе доказателство за тяхната храброст и величие. То е също така израз на неспособността на ККП да осъществи една политическа реформа, която да доведе до свобода и демокрация. Великото демократично преобразуване днес за отхвърляне тиранията на ККП - последната политическа опорна точка на този своеволен режим - е изискване на човечеството, за да направи то крачка напред.  

ККП е загубила напълно своята политическа воля и политическа способност да осъществи политическа реформа. При тези обстоятелства, разпространяване на илюзията за политическа реформа ще изопачи историческите факти, които ще затруднят изграждането на политическа воля за едно велико демократично преобразуване и ще помогне на тираничния режим на ККП да продължи да съществува. 

Бюрократичната фракция на ККП използва националното насилие до краен предел, поляризира богатството и властта, създава екстремална обществена несправедливост. Ако в сегашната ситуация покажем подчинение на тираничния режим, помирение с него, ако направим компромис с него или му простим, това ще означава предателство спрямо справедливостта. Това ще доведе до забавяне началото на великото демократично преобразуване и ще удължи позора на Китай като духовна и културна колония на марксизма-ленинизма, както и ще удължи теглото на китайския народ.

Преходното китайско правителство заявява пред историята и призовава китайския народ за следното:

Абсолютно не се подчинявайте на господството на тираничния режим, защото това ще означава обричане на вечно политическо робство в тоталитарната диктатура.

Абсолютно не се помирявайте с ККП, защото каквото и да е помирение ще означава обръщане на гръб на злочестията, от които Китай стада, и одобряване на несправедливата действителност в Китай.

Абсолютно не правете никакъв компромис с тираничния режим, защото няма възможност за компромис между свободата и робството.

Абсолютно не прощавайте на режима, защото не всички злини могат да бъдат простени, и защото непростимите престъпления, извършени от режима на ККП срещу човечество, вече изключиха възможността да му бъде простено. Затова специално се обръщаме към всички, които са постъпвали в редиците на ККП, на комунистическата младежка лига или на пионерската организация, да напуснат открито тази зла партия и да направят правилния избор за своето лично светло бъдеще и за бъдещето на своята нация.

Абсолютно не се подчинявайте, не се помирявайте, не отстъпвайте и не прощавайте, докато справедливостта не възтържествува и бюрократичната клика на ККП не бъде изправена на съд като криминална организация за своите престъпления срещу човечество. Съдебният процес на тираничния режим на ККП ще послужи като символ на победата на великото демократично преобразуване, а също така и ще отбележи началото на възстановяването на социалната справедливост в Китай.   

Историята вече не храни надежди за режима на ККП. За да се намали обаче цената, която китайската нация и общество ще платят по време на процеса на демократичния преход, Преходното китайско правителство е все още склонно да отправи следните последни предупреждения към Ху Джинтао (Hu Jintao) и Уен Джиабао (Wen Jiabao), най-висшите партийни и държавни служители в тираничния режим на ККП:

Единствената възможност за лично спасение на Ху Джинтао и Уен Джиабао е бързо да се осъзнаят за своите грешки и да се разграничат от миналото си, да изоставят злото и да започнат да правят добро, и самите те да дезинтегрират тираничния режим. Като начало Ху Джинтао и Уен Джиабао трябва да започнат с незабавното отстраняване на шпионите, контролиращи Интернет, да отменят забраната за свободата на словото на медиите и да върнат на народа свободата на изразяване; Ху Джинтао и Уен Джиабао трябва да спрат преследването на всички хора, които търсят духовна свобода, свобода на словото, свобода на убежденията и свобода на вероизповеданието, да спрат незабавно преследването на Фалун Гонг и на семейните църкви. След като осъществят гореизложените две специфични дейности на отказване от злото и правене на добро, Ху Джинтао и Уен Джиабао трябва да започнат да работят по процедурата за широки политически реформи.   

Ху Джинтао и Уен Джиабао трябва да разберат, че когато наследиха най-високите постове в партията и режима, те наследиха и политическите дългове на режима; те трябва да поемат отговорност за всички престъпления срещу човечеството, извършени от режима за повече от половин век. Ако в историческия процес на великото демократично преобразуване Ху Джинтао и Уен Джиабао не покажат никакви намерения или не предприемат никакви действия за изкупуване на вината си за престъпленията към китайското общество, то тяхната неизбежна съдба може да бъде решена единствено с тази на режима на ККП, когато той бъде изправен на съд.

Имайки пред вид непроменимата обща тенденция и настоящия исторически момент, Ху Джинтао и Уен Джиабао разполагат единствено с тази последна възможност за избор на курса, който ще последват. Ние се надяваме, че те ще проявят загриженост за собственото си добро.

Диктатори могат да контролират съдбата на историята в рамките на определен период, но волята на хората е това, което предрешава посоката на историческото развитие. Понастоящем великото демократично преобразуване представлява волята на значителното мнозинство от китайския народ. Преходното китайско правителство се подчинява на тази воля и задвижва процеса на това преобразуване.

Стъпка по стъпка, Преходното китайско правителство ще обявява направените предложения за бъдеща демократична държавна система, политическа реформа, социални и икономически реформи в Китай, както и предложенията относно провеждане на национален референдум и избори, така, че да позволи на нацията да сформира общонародно разбиране за великия исторически процес на установяване на демокрация в Китай.

Преходното китайско правителство възлага своите надежди на кампанията на китайския народ "за опазване на основните човешки права и противопоставяне на тиранията на ККП" и ще води тази кампания към нейното прерастване в социална историческа кампания на цялата нация, надигаща се против режима.

При благоприятните за това обстоятелства Преходното китайско правителство ще даде нареждания на онези китайски военнослужещи, останали верни на народа, да сформират "Щаб на китайската национална отбрана за учредяване на демокрация", с иск те да предприемат решителни действия за упражняване на политически натиск - с минимален социален смут и жертви за нацията - за да отнемат властта от режима на ККП в името на бъдещето на китайската държава и да отстранят политическите препятствия в процеса на изграждане на демокрация.   

Историята толерираше тиранията на ККП твърде дълго; народът понасяше нещастията твърде дълго; Китай заговорничеше със злото твърде дълго; обществото бе лишено от справедливост твърде дълго. Тираничният режим трябва да бъде свален и нещастията трябва да приключат. Злото трябва да бъде дадено под съд и справедливостта трябва да бъде възстановена. Това са главните теми в следващия раздел на китайската история. След като този исторически ход завърши своята възвишена мисия, китайският народ ще се освободи завинаги от своя политически статут на роб под управлението на ККП и китайските хора ще станат свободни хора.    

Общата политическа цел на Преходното китайско правителство е освобождаването на Китай. Политическите пълномощия на Преходното китайско правителство ще бъдат приети от народа в процеса на работа за свободата за Китай.

Членовете на Преходното китайско правителство ще се борят с тиранията до края, и няма да изменят на своята воля, независимо от трудностите и опасностите, с които може да се сблъскат.

Китайски съотечественици, моля отстоявайте твърдо своите убеждения:

Тираничният режим ще бъде свален и свободата ще възтържествува.

[Настоящият документ бе подготвен от председателя на Китайския конгрес за държавна политика и властови контрол Юан Хонгбин (Yuan Hongbin) и рецензиран от Подготвителния комитет на Преходното китайско правителство. Президентът на Преходното китайско правителство У Фен (Wu Fan) подписа и оповести публично документа.]

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!