Групата за натиск към Караянчева: Махнете от новата сграда на парламента комунистическия герб със сърпа и чука - 30 години стигат

;Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров

;Методи Андреев, Петър Славов и Мартин Димитров

Бившите народни представители Методи Андреев, Мартин Димитров и Петър Славов, известни като Групата за натиск настояват от новата сграда на Народното събрание да бъдат премахнати останките от стария комунистически герб със сърпа и чука и да бъде поставен новият герб на Република България.

Тримата депутати от 43-то Народно събрание са изпратили специално писмо до настоящия председател на парламента Цвета Караянчева. В него те акцентират, че в края на годината се очаква, след продължил близо 4 г. ремонт депутатите да преместят работата си в новата пленарна зала в сградата на пл. „Ал. Батенберг“, където преди демокрацията се е помещавал ЦК на БКП. Ремонтът, по публикации в медиите, възлиза на над 40 млн. лв. и цели да осигури както съвременни условия за работа на законотворците, така и необходимата представителност на този висш законодателен орган в парламентарната  република. gerb_ns.jpg

 

„Но към настоящия момент на фасадата на сградата откъм Ларгото (откъдето следва да бъде новият официалния вход), все още стоят останки от стария комунистически герб, „украсявал“ бившия партиен дом, като особено ясно се открояват контурите на пресечените сърп и чук. Комунистичесият режим е обявен за престъпен със закон от 2000г., а самата БКП – за престъпна организация, чиято идеология е била насочена към потъпкване на основни човешки права /чл. 3 от ЗОКРБП/. Самите ние, като народни представител в 43-то НС сме вносители на ЗИД на НК /вх. No.554-01-87 от 08/05/2015/, подкпрепен и приподписан и от Вас самата, с който се премахва давността за престъпленията на комунистическия режим, подобно на тези срещу мира и човечеството! Във вр. с горното, изразяваме надежда, че споделяте становището ни, че остатъци от символа на комунистическата държава и идеология нямат място на фасадата на висщия законодателен орган в Р България”, изтъкват тримата бивши депутати.

Пред Faktor.bg Петър Славов уточни, че останките от комунистическия герб трябва да бъдат отстранени в рамките на текущия ремонт на сградата и без допълнителни разходи за данъкоплатеца. 

„За 30 години, в които израснаха цели поколения, България стана член (че и председателства) ЕС, а проблемът със сърпа и чука и до днес, буквално е над главите ни”, допълни Петър Славов.

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство