Валентин Вацев: Позицията на САЩ е, че всеки газ, който идва от Русия, е отровен за Европа!

Позицията на САЩ е, че всеки газ, който идва от Русия, е отровен за Европа!

Това заяви в студиото на предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по "Канал 3" анализаторът Валентин Вацев. Той коментира новината от вчера вечерта, че САЩ са против разклоненията на "Турски поток" към Европа. САЩ разглеждат "потока" като геостратегически проект на Русия, заяви в интервю за БНР заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл.

Премиерът Бойко Борисов е в положението на канцлера на Германия Ангела Меркел, но зад нея стои могъщият германски капитал, изтъква анализаторът.

На път сме между два стола да седнем на земята, Путин този път няма да прости, каза още Вацев.

Запитан какво трябва да направи сега Борисов, Вацев каза:

"Когато си прав, трябва да имаш сили да упорстваш. Българският интерес е над моята политическа съдба. Извинявайте, американски господа, какво трябва да направим? Да купим още осем самолета ли?! В Америка уважават достойството."

Но, за да може да се държи тава, преговаряйки със САЩ и Русия, премиерът трябва да има подсигурен гръб, подчетава Вацев.

На първо място според него Борисов първо трябва да се разбере със собствената си партия ГЕРБ, в която има "гнили дъски".

Министър-председателят трябва да си осигури и подкрепата на президента Румен Радев и на лидера на БСП Корнелия Нинова в тази голяма геостратегическа игра, категоричен е Вацев.

"Какво значи разбрах се с Тръмп? Да не си в кварталното кафене?", каза Вацев по повод на заявленията на премиера след връщането му от разговорите с американския президент във Вашингтон.

"Грешките на Борисов произтичат от неговата политическа наивност. Той се предовери на съветниците си и на Тръмп, а Тръмп е по-голям бизнесмен от Борисов", продължи Вацев.

Кпоред него Борисов е прав в замисъла си да има диверсифициран газов поток. "Но голямото ми съмнение е, дали имаме сили да удържим тази позиция. С Америка не можеш да си играеш на интерпретации, Америка е винаги права", добави той.

Валентин Вацев отговори и на актуалните вътрешнополитически теми - водната криза в Перник и ареста на министър Нено Димов, който вече подаде оставка.

"Язовирите се правят да не се молим за дъжд", вметна Вацев. "Бойко борисов живее с принципа - всички около мене са виновни, но аз - не", каза Вацев. И посочи, че както в случая с Цветан Цветанов, Нено Димов е станал жертва на добруването на ГЕРБ.

Останалите министри не бива да са спокойни - с всеки може да се случи всичко, подчерта той.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...