Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Ако не направим нещо да обуздаем тази клика, Китай ще рухне скоро.”

Li Zhen, Epoch Times

Наскоро бе публикувано още едно отворено писмо до китайските лидери Ху Джинтао, Уен Джиабао и Уу Бангуо, настоявайки да подведат под съдебна отговорност бившия лидер на Китай Джиянг Земин и неговата Шанхайска клика. Авторът на писмото е държавен служител в администрацията на Бюрото по индустрията и търговията.

В своето писмо г-н Конг Чианг (Kong Qiang) от гр. Чуфу, провинция Шандонг, посочва, че Джиянг Земин (Jiang Zemin)  и неговата клика стоят зад икономическата и политическата турбулентност в Шанхай и други райони на Китай. Той призовава сегашните лидери да премахнат кликата и да поправят грешките, които са извършили. В противен случай, според г-н Конг,  търпението на китайския народ ще се изчерпа.

За последните няколко месеца това е четвъртото отворено писмо, призоваващо китайските лидери да вземат мерки в посока реформи. Но то е първото писмо от служител на правителството.

„Кликата на Джиянг обременява Китай. Те водят народа към отчаяние”, заяви г-н Конг пред репортер на Epoch Times. „Ако не направим нещо да обуздаем тази клика, Китай ще рухне скоро.”

Конг Чианг Kong Qiang), автор на отворено писмо до китайските лидери, е служител от администрацията на Бюрото по индустрията и търговията на гр. Чуфу (Снимката е предоставена от Конг Чианг)
Джиянг Земин (Jiang Zemin), бивш лидер на Китай и лидер на Шанхайската клика. (Снимка: boreme.com)

От години насам г-н Конг отстоява гражданските права на китайския народ. През юли 2005 година 39-годишният бивш военен стартира уебсайта shenzheng.cn като платформа за помощ на хора, станали жертви на нарушени права. Тъй като много от материалите на Интернет-страницата му разкриват престъпленията, в които е замесена Шанхайската клика, уебсайтът е затварян над сто пъти. На 20 ноември е затворен отново. Г-н Конг планира да подеме дело за това срещу Джоу Йонканг (Zhou Yongkang), бившия министър на обществената сигурност, Менг Жианджу (Meng Jianzhu), настоящия министър, и Уанг Шудонг (Wang Xudong), министър на информационната индустрия.

Г-н Конг заяви, че е публикувал писмото, тъй като не може да седи безучастен пред многобройните нарушения на човешките права. Той добави, че е събрал достатъчно доказателства за извършените от Шанхайската клика престъпления.

В интервю за Epoch Times Конг припомни, че Джиянг Земин трябва да бъде подведен под съдебна отговорност поради извършените от него твърде много пагубни деяния. Той обвини Джиянг за безскрупулната корупция на Шанхайската клика и приписа настоящата инфлация в Китай на опитите на Джиянг да се противопостави на провежданата от Ху и Уен политика на макроконтрол. „Кликата на Джиянг успя да повиши стремително цените на петрола, за да дразни народа и да окаже натиск върху Ху Джинтао и Уен Джиабао”, добави Конг. 

Преследването на Фалун Гонг е друго отвратително престъпление, извършено от Джиянг, заяви Конг. „Преследването е безмилостно”, каза той пред репортера. „На членовете на семействата на практикуващите Фалун Гонг не е позволено дори да се присъединят към армията”.

Конг даде висока оценка за съдебните дела срещу Джиянг Земин и обкръжаващите го чиновници, заведени от практикуващи Фалун Гонг по света. Той добави, че успехът на подобни дела в много държави силно е окуражило и него, и много други китайци. Конг отбеляза, че тъй като повечето жертви на преследването, ръководено от кликата на Джиянг, са в Китай, завеждането на дело срещу кликата в Китай е неизбежно.

В своето отворено писмо Конг призовава за прекратяване на преследването срещу Фалун Гонг. „Със съвместните усилия на международната общност, вярвам, че няма да е трудно да спрем преследването.”

Запитан дали се страхува от това, че е първият правителствен служител, настояващ за подвеждане на Джиянг Земин под съдебна отговорност, Конг заяви, че вече е бил готов за всякакви опасности, когато е решил да създаде уебсайта.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!