Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Македонец надцаква Бойко с Ганьовското "Никой не може да целуне по-ниско от мен": Иран да внимава, като напада най-важния ни партньор – САЩ!

Македонец, „докторирал на политички науки на Централно европскиот универзитет (ЦЕУ) во Будимптешта”, разсмя света, след като размаха пръст на Иран в защита на САЩ, видя Lupa.bg в местния сайт expres.mk!

Д-р Дане Талески, който се оказа съветник на президента на Северна Македония Стево Пендаровски по външната политика, обяви, че „не е добре, когато се напада най-важният стратегически съюзник на С. Македония” по повод иранската атака срещу щатски военни обекти в Ирак.

„Нападението над военни бази на САЩ с много жертви е нападение над САЩ, разправя пред „Слободен печат” домораслият експерт.

Доктор Тане прогнозира, че това ще доведе до включване на чл. 5 от Вашингтонския договор, който е на принципа „един за всички - всички за един”, т.е., ако е нападната една членка на НАТО, нападнати са всички.

„Иран трябва добре да размисли като се поставя в тая ситуация”, репчи се Талески, който „случайно” се оказа кандидат за представител на Македония в НАТО.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!