Комунизъм в действие – Сачева: Не е важно дали родна майка отглежда детето си, а коя майка може да го гледа – на нея даваме пари

2111552229

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Цветанка Ризова попита социалния министър Деница Сачева в студиото на „Лице в лице“ по БТВ: „Защо има случаи, когато децата се отнемат от родната майка и се дават на приемни семейства, субсидирани от държавата? Защо не се дават пари на родната майка да си гледа децата?“

„Ние не гледаме движението на парите, а гледаме кое семейство може да поеме отговорност за отглеждането на децата. Обикновено това не се оказва родното семейство. Давали сме пари на такива родители и се оказва, че те не поемат отговорност за отглеждането на децата си в нормална среда.

Безработицата в България вече е на ниски нива. Все още има млади хора обаче, които  нито учат, нито работят. Сега ще предложим механизъм да издирим тези 167 хиляди българи на възраст от 18 до 26 години. Част от тях може би работят в черния сектор.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Те нямат образование, но може би имат умения. Ще валидираме тези умения, ще се издават сертификати, така че те да мога зда излязат на пазара на труда. Искаме да привличаме високоспециализирани кадри в България. Годишно ще определяме квоти за специалности.“, поясни още министър Сачева.

„Починалите пациенти в дома за хора с деменция са си отишли от този свят заради болестта си, не заради небрежно отношение на служители. Проверката обаче продължава. Засега не са констатирани нарушения.“

„Имаме идея да направим домове от семеен тип за тези хора и така социалните центрове за възрастни в България ще станат двойно повече от сега.

Няма официален начин да се плати извънредния труд. Можем да направим легален допълнителния труд, където има колективно споразумение между работодатели и синдикати“, коментира още министърката.

150 часа годишното ограничение ще си остане, но там, където има съглашение между работодател и синдикати, може и повече. До края на април ще актуализираме кодекса на труда. Той не отговаря на съвременните изисквания.“

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...