Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сефте! Корнелия Нинова: ГЕРБ прикриват информация, опасна за здравето на българите

„ГЕРБ ни дадоха още един аргумент за вот на недоверие. Освен че са некомпетентни и проявиха безхаберие за кризата с водата и боклука, умишлено прикриват информация, опасна за здравето на българския народ. Ивелина Василева каза, че не е внасян болничен отпадък в България. Разполагам с писмен отговор от Владислав Горанов, който гласи, че общото количество, внесени от трети страни болнични отпадъци, през периода 2014- 2019г. е 2,9 тона. Г-жа Василева е била министър по това време. И днес излиза и лъже българския народ или прикрива тези факти”.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ.

„Защо никой не отидат да кажат на хората в Перник, Шумен и другите градове, където няма вода, че те нямат проблем, че има вода, и че просто им внушават. Да не го обясняват по студията. Да се изправят пред хората. Защото ние сме били там. Знаем техните тревоги и представляваме техните искания”, каза Корнелия Нинова. 

Тя поясни, че БСП ще свърши работата си като партия: „Ние сме народни представители и когато хората ни повикат - отиваме,когато има проблем- им помагаме”.

Нинова изброи причините за вота на недоверие - че близо половин милион българи са на воден режим, вносът на боклуци, преработката и изгарянето им и замърсяването на въздуха вследствие на това.

Председателят на БСП припомни, че през 2015г., след наводнението в Мизия, е поставила въпроса за контрола на язовирите. 

„Преди 1 месец отчитат, че 400 язовира са в аварийно състояние и че над 113 язовира са с неустановен собственик. 10 години управляваш държавата и не можеш да разбереш кой е собственикът на тези язовири. Отпуснаха 500 милиона извън бюджета за ремонт на язовири и 400 са в критично състояние. А с парите какво стана?” попита Нинова. 

Тя подчерта, че цената на водата се е увеличила 3 пъти за 10 години : „Колко милиона събрахте за тези години от българския народ? Защо само близо 1% от водопреносната мрежа е ремонтирана. Защо изтича 80% от водата на България? Къде отидоха тези пари?”, попита лидерът на социалистите.

Нинова заяви, че по искане на жителите на Перник преди Нова година е била на среща в общината с кмета, кметове, общински съветници, жители на Перник и те са помолили да поиска среща с главния прокурор, за да поиска информация дали се водят разследвания за водната криза. 

„Още когато поисках срещата с г-н Гешев, обявих, че я искам от името на хората, задавам техните въпроси и ако има среща, ще се върна, за да предам информацията на перничани. Те искат да знаят кой е виновен за състоянието, до което ги докараха и кой ще понесе отговорността. Зададох въпросите писмено и очаквам отговори”, каза тя.

„Не съм искала среща с кмета на Перник и затова няма как тя да ми е отказана. Имах среща с жителите на Перник, срещнах се с хората в квартал Мошино, с общинската и областната структура на БСП, с хора от Радомир, които също се вълнуваха от въпроса”, каза Корнелия Нинова. Тя изрази надежда кметът на Перник да не забравя, че е бил избран като алтернатива на ГЕРБ, а не като част от статуквото. „Неговото място е на страната на перничани, а не на страната на партии и правителство. Те искат да знаят кой е виновен”, каза Нинова.

На въпрос дали е 100 процента подкрепена за председател Нинова отговори : „Ако имам сто процента подкрепа, това е проблем. Аз не съм Бойко Борисов, на чиито конгреси 100 процента гласуват за и никой не се изказва. Предстоящият пряк избор на председател на БСП е много модерно, европейско решение на левицата. Гордея се, че го предложих и че се прие, защото така се дава сила на всеки член на партията”, завърши Корнелия Нинова.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!