Росен Йорданов: Румен Радев върши поражение върху националното съзнание, стимулира нещастието –– Само с Борисов човечеството може да е щастливо! Нали?

Борисов ощестливи турците! Димитър Гърдев: Турция взе всички проекти, които България спря –– Да живее Бойко и никой друг?

Росен Йорданов

Росен Йорданов

Нов дълг – ново усвояване: Правителството тегли нов държавен дълг за 200 млн. лева –– Честито на печелившите! Съболезнования за останалите

Психологът Росен Йорданов направи анализ на новогодишната реч на президента Румен Радев в рубриката "Отвъд думите и обещанията" на предаването "Тази събота и неделя" по бТВ.

"Ние влагаме надежда във всяка една Нова година и очакваме хората да направят една положителна равносметка. Темата за щастието в България е особено преекспонирана и неприятно поднасяна непрекъснато. Щастието е преди всичко субективен феномен. То се фокусира върху това как интерпретираме действителността, как я смиламе за себе си", заяви психологът. 

"Тази особа, която се подвизава като президент на България, има особена роля в това да прави нещо, което е български принос. Политиците в целия свят се опитват да спекулират или да провокират две неща у хората: страховете им, недоволството, и в много редки случаи надеждите им. С речите си Румен Радев стимулира нещастието на хората. Новогодишното му изказване е ярък пример - откакто е започнал мандата си, упорито се опитва да накара българите да се чувстват нещастни. Не недоволни, не непокорни, а нещастни.

Може би това е концепция, която са му задали хора, които стоят зад сцена. Но аз лично не мога да не изразя недоволство от това, защото поражението върху националното съзнание, върху това как разбираме себе си и как се чувстваме, се дължи до голяма степен на хората, на които им е дадена възможността публично да говорят. Проблемът на българина е в това, че по-малко сме фокусирани върху себе си, върху собственото си развитие. Ние непрекъснато търсим външни причини за собственото си субективно преживяване на нещастието. Не най-богатите нации са най-щастливите нации. Затова подобен тип говорене не е добро за националното самочувствие. Еле пък навръх Нова година."

За изявлението на Корнелия Нинова.

"Ако използваме изказването на президента като отправна точка, тук имаме опит за усмивка. Което е малко по-празнично. Аз обаче се озадачавам от интериора - поздравителни картички, елха... обаче не мога да се отърва от усещането, че това е някакъв задграничен революционен център, в който се отправя  такова революционно послание. Г-жа Нинова ни поздрави в делова обстановка навръх Нова година, а народът е казал: Залудо работи, залудо не стой. Ние българите така или иначе обичаме на маса да говорим за работа, така че картината, която лидерът на БСП изгражда (не мога да се отърва от нея), е, че отново навръх Нова година г-жа Нинова работи за нас. 

,,При Цвета Караянчева се говореше за оптимизъм, но къде беше усмивката? Не знам докога ще продължава тази безумна традиция на българските държавници да ни говорят с този тон, все едно обявяваме война на някого. Уж трябва да говорим за празник, а с този тон... Все едно г-жа Караянчева стои пред някакви древни археологически разкопки и ни разказва за древен Рим например. Това е контрапродуктивно. Вместо да се усмихваш, да излъчваш положителни послания към хората... Тук се говори за оптимизъм, който не видяхме'', констатира експертът.

В речта си Зеленски показа, че е част от всички, насочи вниманието на украинците да погледнат на живота си по един хубав, приятен, красив начин. Няма вратовръзка, няма гербове около него, не е на бюро. Тази мрачна, нихилистична тържественост, която ние се опитваме да наложим, кому е нужна на Нова година? Не трябва да продължава тази традиция на траурност преди Нова година."

В заключение психологът посочи, че хората са най-щастливи, когато се занимават с нещо, заради което не мислят за нищо друго.

,,Правете онова, което обичате и което харесвате'', призова Росен Йорданов.

Как бившите червени и днешни сини комунисти рушат копитализма за утвърждаване на комунизма:

Как призракът на комунизма управлява нашия свят

Предговор

Въведение

Глава 1: Стратегиите на дявола за унищожаване на човечеството

Глава 2: Европейски наченки на комунизма

Глава 3: Масови убийства в Изтока

Глава 4: Износ на революция

Глава 5: Проникване в Запада (част 1)

Глава 6: Бунт против Бог

Глава 7: Унищожаване на семейството

Глава 16: Зад екологизма стои комунизма

Audiobook: How the Specter of Communism Is Ruling Our World

 

Източник/ци: https://faktor.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...